Realisatie Sportpark Hoornseveld betekent 450 nieuwe woningen

De nieuwe Slag is een stapje naderbij gekomen, het ontwerp voor het nieuwe zwembad op sportpark Hoornseveld is door B&W van Zaanstad goedgekeurd.

Als voetbalclub Zaanlandia en tennisvereniging De Gouw willen verhuizen, ontstaat er een soort van kettingreactie. Op Sportpark Oostzijderveld kan de volgende fase met zo’n 320 woningen worden gerealiseerd en op de plek waar De Slag nu zit komt, ruimte vrij voor zo’n 130 woningen.

Over de termijn waarop het sportpark wordt gerealiseerd, is nog geen mededeling gedaan. In de nieuwe Slag (dat gewoon De Slag blijft heten) kunnen volgens het persbericht van Zaanstad ‘eredivisie’-wedstrijden worden gespeeld. Daar wordt heel opgetogen over gedaan, maar in de ‘oude’ Slag werden die wedstrijden ook al gespeeld. De Nieuwe Slag krijgt geen buitenbad, het binnenbad wordt 38 x 25 meter.

Sportcomplex Hoornseveld krijgt een aansluiting op de Prins Bernhardweg en een brug voor auto’s en fietsers vanuit het Oostzijderpark over de Gouw.

Of de voetbalclubs akkoord gaan – of onder welke voorwaarden – is nog onbekend. Zoals op het kaartje hieronder is te zien, lijkt het erop dat Zaanlandia en FC Zaandam één kantine delen, en dat is vast geen gedroomde optie.

Afbeelding boven: Oostzijderveld, het onderste deel wordt nu bebouwd, het bovenste stuk is het terrein van Zaanlandia en De Gouw.

Ontwerp voor De nieuwe Slag
Deel dit artikel:

Een reactie

  • Ingrid Bosman

    Weer geen buitenbad?! In heel Zaanstad moeten we het doen met 1 lullig poedelbadje in de buitenlucht van Westerkoog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *