Voetbal: de uitslagen

Rood Wit Zaanstad en Westzaan kunnen zich opmaken voor de nacompetitie!

Beide ploegen blijven kans maken op promotie naar de 3e klasse zondag. KFC wist zich door een ruime overwinning definitief veilig te spelen, terwijl ZCFC juist veroordeeld is tot het spelen van de nacompetitie. De belangrijkste wedstrijden afgelopen weekend waren:

3e klasse A zaterdag
ZCFC is het niet gelukt om nog kans te blijven maken om de nacompetitie te ontlopen. De ploeg van interim trainer Ron Karreman verloor kansloos met 5-0 bij Stormvogels.

4 klasse B zaterdag
3 van de 4 degradatieplekken zijn na afgelopen zaterdag ingevuld. Jisp verloor thuis met 1-2 van WSV’30, terwijl Zaanlandia en Rood Wit Zaanstad (zat) ook niet wisten te winnen van respectievelijk RCZ (zat, 2-2) en Westzaan (zat, 4-2). Deze laatste 2 ploegen zullen volgende week gaan bepalen wie de 4e degradant gaat worden.

Klik hier voor de uitslagen en standen van de Zaanse ploegen

2e klasse A zondag
KFC won zondag met maar liefst 5-0 van Kleine Sluis en door de gunstige uitslagen op de andere velden, wisten zij zich met nog 1 speelronde te gaan definitief veilig te spelen 

3e klasse B zondag
Het nergens meer voor spelende WSV’30 wist zondag te stunten en won met 4-1 van koploper Hercues Zaandam. Aangezien Saenden wel haar duel bij Koedijk won (1-3), hebben de Wormerveerders nog maar 1 punt nodig voor het kampioenschap. SVA liet in de strijd om de 3e periodetitel duren punten liggen bij Vrone (3-2 nederlaag), terwijl Sporting Krommenie na de 7-1 zege ook nog kans maakt op een plek in de nacompetitie.

3e Divisie zondag

OFC speelde in de topper bij Gemert met 1-1 gelijk. Mede door dit resultaat zal het kampioenschap pas volgende week beslist worden. Naast OFC en Gemert, komen daar ook ADO’20 en Hercules nog voor in aanmerking

4e klasse D zondag
Koploper RCZ wist met 4-0 te winnen van Olympia Haarlem, maar doordat concurrent BSM met 0-3 won bij Zaandijk, moest het kampionsfeest nog 1 week uitgesteld worden. Wel was het feest bij Rood Wit Zaanstad (2-3 winst op Geel Wit’20) en Westzaan (3-1 zege op Heemstede), zij zijn namelijk verzekerd van een plek in de nacompetitie.

Een Orkaan/Voetbalvaria-productie.

Op de foto boven zie je de lijnentrekker van ZCFC

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Louis Dirksen

  Voetbalvaria van de Orkaan voor ALLE Zaanse ploegen?

  Ik mis onze geelzwarte leeuwen uit Oostzaan die nog steeds in een extreem spannende eindfase zitten voor het kampioenschap van de derde divisie…..

  • De Orkaan

   Je hebt volkomen gelijk, Louis! Maar.. historisch lijkt het gek genoeg zo gegroeid dat Oostzaan buitenspel staat in voetballand in de Zaanstreek. In Amsterdam wordt de club wel meegenomen. Speciaal voor jou hebben we een kopje OFC toegevoegd. Dank voor je reactie!

 • Dirk Marinus Sr

  Het betreft uitsluitend het amateurvoetbal LDteO….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *