In het neo-Zaanse pandje aan het Stadhuisplein in Zaandam waar tot begin vorig jaar een Wonder’s To Go zat, komt opnieuw een restaurant.

Voor het pand Stadhuisplein 92 is een vergunning aangevraagd om af te wijken van de beheersverordening ten behoeve van het vestigen van een restaurant.

Aanvankelijk mocht slechts in twee van de vijf panden horeca zitten en met Wonder’s en Subway klopte dat ook. Wonder’s To Go is inmiddels dus dicht maar ook Sugar Stars en de VVV/Zaanstore (van Zaanstad zelf) hebben ‘lichte’ horeca. Dus het is nu al drie en met het nieuwe restaurant dus vier. De vijf panden worden door Zaanstad zelf geëxploiteerd omdat er geen commerciële partij was die dat wilde doen.

Zaanstad zelf maakte onlangs bekend dat er plannen waren voor een Grand Café in de nieuwe stationshal. Bij het stations zit ook al Horeca: Smullers en Kiosk (en bij AH to go kan je ook koffie halen). In de winkelgalerij die onder de Romanov-appartementen wordt gebouwd zou ook horeca komen.

Met het definitief verdwijnen van Wonder’s To Go is de naam Wonder’s nu echt weg, de vestiging op De Dam heet inmiddels Novels.

De vergunning is nu alleen nog maar aangevraagd, pas als de vergunning is verleend kan er door belanghebbenden bezwaar aangetekend worden.