Reünie Drieluik in Bullekerk (nu dus!)

Het Drieluik keert vanmiddag voor even terug in Zaandam. Het legendarische jongerencentrum – eerst aan de Joachim Kleinsorgstraat en later aan de Botenmakerstraat – viert een reünie in de Bullekerk.

Het feest begint om 13.30 uur en duurt tot 17.30 uur. (Ook oudere jongeren die in het Kabelgat of De Kade hun vertier zochten zijn welkom.)

Er is veel muziek: Klaas Versteeg / Dizzy Man’s Band, Turf, Frank Leurs / Panic Station, Niek Grandiek en Aad Correljé (Vaudeville), Ruben Hoeke / Lucas Pruim, The Pilgrims / Reniet Vrieze, Moerstaal, First Edition en Marlen (en disco).

UPDATE: podcast-verslag staat hier.

Daarnaast sprekers, herinneringen, ronde tafels, discussies, bier en affiches (zie onder).

Deel dit artikel:

5 reacties op Reünie Drieluik in Bullekerk (nu dus!)

 1. M Kuhn schreef:

  t,Is al lang geleden, t,is al lang geleden… ! ( Dingdingedong…. Nee, we hadden andere muziek) Ik kwam al in de Kleinsorgstraat. Oude Villa, maar eeeeeeerg gezellig. Ik woonde vlak bij, maar was nooit op tijd thuis. Kwam m,n Pa me halen. Ik kon wel door de grond zakken. Ik weet nog steeds niet of hij het rook, wat hij rook…. ??? Kan het nu ook allang niet meer vragen. Hoe heet dat spelletje met die dobbelstenen ook al weer ??? Gouden Tijd !

 2. Rens Kamminga schreef:

  Geweldig leuk om weer eens een groot aantal oude “Drieluikgangers” tegen te komen. Kon helaas niet al te lang blijven. Misschien wel voor herhaling vatbaar?

  • Johan Plomp schreef:

   Hallo Rens Kamminga.

   Ik zit niet veel op de Orkaan, maar heerlijk om te lezen er toch een reünie is geweest van onze generatie. Jammer dat ik het te laat heb gelezen maar had zeker gekomen. Zoals ik eerder in mijn reactie schreef was ik niet zo,n Drieluik en Kabelgat bezoeker maar ben er wel eens geweest en ken veel mensen waarvan er (helaas) ook al veel van zijn overleden.

 3. Anne Bijlstra schreef:

  In 1982 of later naar een filmdag in het Drieluik op de Botenmakersstraat geweest. In 1976 was de film Novecento van Bertolucci over het Italiaans fascisme uitgekomen. De film duurde meer dan 3 uur. Over de vriendschap tussen Alfredo (de Niro) en boerenzoon Olmo (Depardieu). De bewustwording van de boerenonderdrukking leidde o.a. tot het fascisme in Italie. In de pauze aten we samen spaghetti op z’n Italiaans natuurlijk. Ik was toen net naar de Emmastraat in de oude Spoorbuurt verhuisd. Er waren ongeveer 20 mensen.

 4. Johan Plomp schreef:

  Ik was niet zo,n drieluik en kabelgat bezoeker maar zal ongetwijfeld veel mensen kennen, waarvan er ook (helaas) veel zijn overleden. Ik sluit mij dan ook aan betreft de uitspraak van Rens Kamminga om het eens te herhalen en op andere kanalen wat meer publiciteit hierover geven. Oh heerlijk om alle de namen van bv de Dizzy Man’s Band en Ruben Hoeke te lezen, ik kan niet wachten.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.