Oude tijden herleven. In 1984 ging de Oase bar in Krommenie dicht. Maar op zondag 13 september komen de barhangers, discogangers en drinkmaatjes van 40 jaar geleden weer bij elkaar.

De Oase bar was de schepping van Jos Fleer, bijgenaamd de Keizer. Fleer raakte in de jaren vijftig zwaar gewond bij een bedrijfsongeval bij papierfabriek Van Gelder in Wormer. Maar in plaats van de bijstand begon hij samen met zijn vrouw in 1960 een snackbar in Krommenie.

oasebarIn 1968 werd dat de Oase bar, eerst alleen een kleine bar, daarna bowlingbanen en vervolgens maakten die weer plaats voor een discotheek. In 1984 ging de Oase bar dicht.

De reünie (hier de Facebookpagina) wordt gehouden bij het zalencentrum de Admiraal te Assendelft op zondag 13 september van 15:00 uur tot 20:00. Inschrijven bij dimvangerven@me.com.

De Orkaan kwam heel soms in de Oase Bar… maar terugdenkend aan die tijd: hoeveel café’s, bars, dancings, zaaltjes en kroegen zijn er eigenlijk verdwenen?

Een eerste lijstje:

  • Krommenie: Oase Bar, het Witte Huisje (Provincialeweg), café aan het eind van de Millitaireweg (was ook een wit huisje, zondagmiddag trad er wel eens een band op), Double You (reünie al geweest)
  • Wormerveer: Ons Huis, De Dageraad (boot tegenover Ons Huis, Zaanweg), De Jonge Prins (Noordeinde), De Nieuwe Sociëteit (Stationsstraat)
  • Koog Zaandijk: Skylark, Lindeboomschool, Twilight Zone (bij Zaandijkerkerk, 1971-1993))
  • Zaandam: Huize Negrijn, later Old Gun (Hogendijk), L’Ecole, Drieluyck/Drieluik (1972 tot 1997, in pand L’Ecole, het Drieluik zat eerst aan de Joachim Kleinzorgstraat), Kabelgat (al 2 reünies achter de rug), El Sombrero (Lage Horn), De Karseboom, De Harmonie, de Bond (Oostzijde), Dam 8, Provadya? (Rustenburg), Christelijk Belang (Botenmakerstraat), Cocky’s Club (Peperstraat), Tuftuf (Gedempte Gracht), Annie’s Verjaardag (Zuiddijk), café Centraal (hoek Zilverpadsteeg / Gedempte Gracht), de Bijenkorf (Gedempte Gracht), ’t Vat, American Bar (Tolstoistraat), Luky Strike, Jopie Dulk, Lelle Belle (Nicolaasstraat), Toon Turk (Spoorbuurt), ’t Schuttertje, ’t Slop (groot & klein), Foamy club, Huize Lammers (Burcht), Wienerwald café (Peperstraat, was eigenlijk restaurant, was dit niet op zelfde plek als Cocky’s Club, of ernaast?), Cafe Lubbers (Zuiddijk), Metropool (Korte Hogendijk, 1989 – 1994, later The Palace)
  • Wormer: Matje (Dorpsstraat), Westend (Nieuweweg), Prinsenhof (Zuiddijk, 9-11), Serah Artisan (Damstraat)
  • Westzaan: De Happetap (Weiver)
  • Oostzaan: Discompaen (Kerkbuurt 88), Café Centrum,

Er zijn natuurlijk ook café’s van naam, eigenaar en doelgroep veranderd. Zaanweg 10 (Wormerveer) is nu een Lounge Bar nadat het ook een tijd restaurant was, het Spinnewiel in Zaandam heet nu anders (Charly’s Bar?), Te Warskip (Kanstraat 4, nu Las Vegas), Z9 werd De Kade, Crossroads (Damstraat, 1993-2001, later Club Dreamz), in Lexion (Westzaan) zit nu de Wereldkeuken.