Reünie: 50-jarig duikteam Murene zoekt (oud) duikers!

Aankomende zaterdag, 22 april is er een reünie van leden en oud-leden van de duikers van Murene.

De vereniging bestaat 50 jaar!

Erg zichtbaar zijn ze niet omdat ze regelmatig onderduiken, maar we hebben in de Zaanstreek toch echt een van de oudste duikverenigingen van dit land.

Het clubhuis bevindt zich naast de brandweerkazerne bij de grote rotonde in Zaandam. Dat clubhuis wordt voornamelijk gebruikt voor theorielessen en om wat na te praten na een conditietraining of duik, want veel te duiken valt daar niet.

“Het liefst bevinden de duikers van Murene zich onderwater. In de zomer, wanneer de omstandigheden het toelaten, varen ze vanuit Westzaan met een boot naar de Noordzee om een wrak te zoeken.

Doordeweeks of onder minder gunstige omstandigheden duiken ze in Zeeland of een zoetwaterplas in de buurt. En dat het hele jaar door. Als er ijs ligt hakken ze desnoods een wak. Op deze manier hebben de duikers van Murene in de loop der tijd bij elkaar al meer dan 100.000 duiken gemaakt.”

De reünie

  • Wanneer: zaterdag 22 april van 16:00 uur tot 19:00 uur
  • Waar: in het clubhuis aan de Karel Lotsylaan te Zaandam
  • Aanmelden: kan anmantel@gmail.com (maar je kan ook spontaan opduiken).

Hieronder (en linksboven) enkele foto’s die ook aan de muur van het clubhuis hangen:

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Geweldige mijlpaal. Sportiviteit gedrevenheid avontuur en vriendschappen al 50 jaar. Dat is een echte mijlpaal. Alle the best toegewenst Richard wintershoven.

  • Prachtige oude foto’s! Duiken is ook best risicovol, zeker vroeger. Ik heb een keer een scheepsberging gezien waar ook veel duikers aan mee werkten. Dat zag er ook erg spannend en best gevaarlijk uit. Gefeliciteerd met het jubileum in elk geval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *