De N203 tussen Wormerveer en Krommenie is volledig op de schop. De weg is eenbaans geworden, er zijn twee ovondes toegevoegd, een nieuw fietspad en er komt een fietstunnel.

Het is nog niet helemaal af, maar wij konden haast niet wachten. Dus dat hebben we dan ook niet gedaan: vandaag bereden wij het nieuwe dek .

Om heel eerlijk te zijn –en dan zijn we dus heel even eerlijk- hadden we misschien toch beter even kunnen wachten. De ervaring was wat teleurstellend na de heerlijke rush die de nieuwe Noordweg in Wormer ons vorige week opleverde.

Waar het geluidsreducerende asfalt en de vloeiende beweging van de rotondes in Wormer ons vleugels gaven, was het ritje van vandaag er een van opletten geblazen en hoekige stuurmanskunst. De rotonde die ovonde heet omdat hij ovaal is, kon niet bekoren. We kwam er gewoon niet goed in.

De eenbaansweg voelde wat claustrofobisch, ondanks de ruime binnenberm en het gebrek aan betonband aan de rechterkant. Of dit hetzelfde asfalt van de Noordweg is, wagen wij te betwijfelen.

We zullen deze weg nog eens een eerlijke kans geven als alles af is.

n203 groot