Rij mee: de N203 in Wormerveer is bijna klaar! (met 2 stuks ovonde!)

De N203 tussen Wormerveer en Krommenie is volledig op de schop. De weg is eenbaans geworden, er zijn twee ovondes toegevoegd, een nieuw fietspad en er komt een fietstunnel.

Het is nog niet helemaal af, maar wij konden haast niet wachten. Dus dat hebben we dan ook niet gedaan: vandaag bereden wij het nieuwe dek .

Om heel eerlijk te zijn –en dan zijn we dus heel even eerlijk- hadden we misschien toch beter even kunnen wachten. De ervaring was wat teleurstellend na de heerlijke rush die de nieuwe Noordweg in Wormer ons vorige week opleverde.

Waar het geluidsreducerende asfalt en de vloeiende beweging van de rotondes in Wormer ons vleugels gaven, was het ritje van vandaag er een van opletten geblazen en hoekige stuurmanskunst. De rotonde die ovonde heet omdat hij ovaal is, kon niet bekoren. We kwam er gewoon niet goed in.

De eenbaansweg voelde wat claustrofobisch, ondanks de ruime binnenberm en het gebrek aan betonband aan de rechterkant. Of dit hetzelfde asfalt van de Noordweg is, wagen wij te betwijfelen.

We zullen deze weg nog eens een eerlijke kans geven als alles af is.

n203 groot

Deel dit artikel:

15 reacties

 • Broekjevol de 3e

  De rotonde die blijkbaar geen rotonde mag heten kan je nog best hard overheen. Als je daar niet recht door rijdt, in de richting van Zaandam, maar 3 kwart om af te slaan kijken mensen die de rotonde op willen rijden al behoorlijk raar op. Duurt niet lang voor dat daar wat mee gebeurt ben ik bang. Ik heb het idee dat mensen daar er gemakkelijk van uit gaan dat je daar altijd recht door wilt.

 • schokkerman

  Wat een verbetering voor de omwonenden. Dit zal zeker minder geluid en fijnstofvervuiling opleveren. De vraag is nu waarom de bewoners langs de N203 in Krommenie. dit wordt onthouden. Is het niet zo dat de overheid alle burgers gelijk moet behandelen?

  • Boon

   Natuurlijk kan dat maar dan zal je eerst moeten zorgen dat die auto’s Krommenie niet bereiken. Dus gooi de weg bij Uitgeest dicht en de gemeente kan hetzelfde doen in Krommenie. Het is of/of en helaas niet en/en.

 • Pietje Pelle

  Gaan jullie ook nog proeffietsen op het fietspad direct aan de ovonde?

 • Rob

  Welk probleem werd hiermee eigenlijk opgelost? En ja, het is ook weer waar: het fietspad langs de provinciale weg is behoorlijk versmald. Andermaal is een wegaanpassing (zie eerder in Poelenburg) géen verbetering voor fietsers. Weer een gemiste kans.

  • En hoe komen we straks op de fiets nog bij De Groote Weiver, als de oversteek voor de Vaartdijk straks weg is? De in aanbouw zijnde fietstunnel komt aan de verkeerde kant van de Provincialeweg uit…

 • Gertjan

  Het is wachten op een aanvaring met die dwarse betonblokken.

 • Dirk Boet

  Het gaspedaal niet zo ver intrappen, geniet van je rit.

  • Broekjevol de 3e

   Dus naar beneden met dat pedaal. Gas erop. Heerlijk. Als ze de snelheden op de snelwegen dan ook nog vrij geven zijn we er weer.

 • Cat

  Ovonde?????? Serieus???

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *