Zo’n 150 voetbaltalenten, voornamelijk uit de Zaanstreek, worden vanaf maandag gedrild in het FC Barcelona voetbalkamp dat wordt opgeslagen in Oostzaan bij OFC. 

Onder leiding van trainers van Barcelona zullen voetballers in de leeftijd tussen 6 en 16 jaar getraind worden volgens de Barcelona-methode.

Vandaag werd bekend dat onze voetbalheld Rob Rensenbrink (1947) het team van trainers zal komen versterken.

Toen hij 11 was speelde Rensenbrink bij OSV, dat lag toen nog in Oostzaan, en hoort tegenwoordig bij Amsterdam. Hij bouwde er ook af toen hij stopte met topvoetbal. Van 1969 tot 1978 speelde hij in het Nationaal Elftal en hij beleefde gouden jaren bij Anderlecht, de club die hij in 1976 met twee doelpunten aan de Europacup II-winst wist te helpen.

Een paar maanden geleden werd Rensenbrink, samen met de andere voetballers uit het kampioensteam, nog op de middenstip van Anderlecht geëerd.

Voor wie het slangenmens in actie wil zien: van maandag 18 juli t/m vrijdag 22 juli ben je welkom van 9:00 uur tot 16:00 uur. Kijken mag, maar er moet wel getraind worden.

Wegens grote belangstelling is er nog een kamp gepland in de week erna (van 25 juli t/29 juli), daarvoor zijn nog enkele plekken beschikbaar.

De foto linksboven komt hier vandaan. We hebben hem alleen wat dichterbij gehaald.