Rochdale halveert huur: nieuwe winkels Provincialeweg

Het gaat niet alleen maar slecht met winkels in Zaanstad. Schoenenreus. Promiss, Halfords, Dixons en MyCom zijn gesloten. V&D, Dolcis, Manfield, Scapino en DA worden met sluiting bedreigd. Miss Etam maakte een doorstart.

Maar de winkelgallerij aan de Provincialeweg in Zaandam heeft dankzij een forse huurverlaging van eigenaar Rochdale vier nieuwe winkels kunnen verwelkomen. (En… er komen er nog meer…)

Op de hoek (nr. 152) is de Stoelenreus gekomen (foto links). Deze winkel lijkt overigens geen blijvertje, er is namelijk nu alweer een ’totale leegverkoop’ aan de gang.

Op nr. 156 is sinds een paar maanden Topslaap Waterbedden gevestigd. Op deze plek zat vroeger ook al een waterbeddenwinkel. De toenmalige exploitant is op dezelfde plek voor zichzelf begonnen nadat Rochdale de huur halveerde.

topslaap waterbedden

Een stukje verderop, op nr. 162, opende in oktober dames- en herenkapsalon De Zaak van Liek.

liek

Op nr. 166 zit de Marktwinkel “winkelen zoals op de markt”, een zaak waar allerlei restpartijen (non-food) verkocht worden.

de marktwinkel

In het het rijtje zitten ook nog een kinderdagverblijf, een deurwaarder, Van Vulpen en de bloemenwinkel van Den Daas. In één van de panden die nog te huur zijn zou een Italiaanse delicatessenwinkel komen.

 

Deel dit artikel:

6 reacties op Rochdale halveert huur: nieuwe winkels Provincialeweg

 1. Marlene Blonk schreef:

  Hallo,

  Zoals misschien wel bekend gaat Lenteweelde ook stoppen. Geen opvolgers. En naar verluidt stopt volgend jaar ook Den Daas.

 2. Bert Pots schreef:

  Jammer. Huurverlaging houdt overmaat aan winkels in stand. Corporatie zou er beter aan doen voor deze gebouwen een heel andere bestemming te bedenken. Investeer in transformatie.

 3. Kom allemaal Renoir in zaandijk rooswijk. Daar kun je mooie stukjes en boeketten en div andere dingen. Voor een betaalbare prijs. Is vinden bij Renoir op John Lennon straat.

 4. De Orkaan schreef:

  Hebben die de huur aan de Provincialeweg verlaagd? Wij dachten dat het Rochdale was.

 5. mirjam van leer schreef:

  Terwijl dat nog het centrum is waar de gemeente zoveel investeert. Hoe zit het met winkels buitenom het centrum die ook verzuipen terwijl iedereen toekijkt. Vind het als ondernemer maar oneerlijk.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *