Het gaat niet alleen maar slecht met winkels in Zaanstad. Schoenenreus. Promiss, Halfords, Dixons en MyCom zijn gesloten. V&D, Dolcis, Manfield, Scapino en DA worden met sluiting bedreigd. Miss Etam maakte een doorstart.

Maar de winkelgallerij aan de Provincialeweg in Zaandam heeft dankzij een forse huurverlaging van eigenaar Rochdale vier nieuwe winkels kunnen verwelkomen. (En… er komen er nog meer…)

Op de hoek (nr. 152) is de Stoelenreus gekomen (foto links). Deze winkel lijkt overigens geen blijvertje, er is namelijk nu alweer een ’totale leegverkoop’ aan de gang.

Op nr. 156 is sinds een paar maanden Topslaap Waterbedden gevestigd. Op deze plek zat vroeger ook al een waterbeddenwinkel. De toenmalige exploitant is op dezelfde plek voor zichzelf begonnen nadat Rochdale de huur halveerde.

topslaap waterbedden

Een stukje verderop, op nr. 162, opende in oktober dames- en herenkapsalon De Zaak van Liek.

liek

Op nr. 166 zit de Marktwinkel “winkelen zoals op de markt”, een zaak waar allerlei restpartijen (non-food) verkocht worden.

de marktwinkel

In het het rijtje zitten ook nog een kinderdagverblijf, een deurwaarder, Van Vulpen en de bloemenwinkel van Den Daas. In één van de panden die nog te huur zijn zou een Italiaanse delicatessenwinkel komen.