ROSA gaat Cultuurcluster-terrein inzaaien

Al ruim 4 jaar maken we bij De Orkaan foto’s van de plek waar ooit het Cultuurcluster moet verrijzen. De sloopresten van De Zweed, parkeerterrein, betonnen platen, zand… geen picknickplekje dus…

Daar gaat ROSA verandering in brengen. Op zondag 22 april om 14.00 uur wordt het bouwkavel ingezaaid zodat er in de zomer ‘een wilde bloemenzee’ te zien moet zijn.

De actie vindt plaats in het kader van de landelijke zaaidag “die wordt geïnitieerd door stichting Bijenvrienden en de Bijenstichting en als doel heeft bij te dragen aan het vergroten van het aantal bijen en andere insecten.”

Het verste stuk – naast de fietsenrekken – is overigens al twee keer eerder ingezaaid (maar niet toegankelijk). Pas de tweede keer had dat succes.

ROSA hoopt…

“dat onze actie andere Zaankanters inspireert om braakliggende terreintjes, boomspiegels en kale plekjes in te zaaien. Bij het zaaien in de openbare ruimte is het wel verstandig om van te tevoren te mailen naar de afdeling groenbeheer van de gemeente Zaanstad: groenadoptie@zaanstad.nl. Zij kunnen hier dan rekening mee houden bij het onderhoud van het openbare groen. Want het zou natuurlijk zonde zijn als de net opkomende bloemen door groenbeheer weggeschoffeld worden!”

Op de foto boven het terrein eerder deze week. Onderstaande foto’s maakten we eerder.

oktober 2017

Succesvolle (tweede) zaaiactie, juni 2016

 

Tweede zaaiactie, 24 april 2016

Juni 2015, eerste inzaaiactie

 

Aankondiging zzzoem-actie, 2015

 

Februari 2014

 

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *