Rosmolenbuurt op de shovel…

De uitdrukking luidt ‘op de schop’ maar bij de Rosmolenstraat (en een groot deel van de straten die daarop uitkomen) is die uitdrukking nauwelijks van toepassing. Daar is meer dan ‘een schop’ aan te pas gekomen.

De Oostzijde is weer open maar de buurt zelf zit voorlopig nog wel in zand. Zaanstad verwacht dat alle werkzaamheden in maart 2021 zijn afgerond.

Volgens de informatie op de website van Zaanstad moet het werk aan het stuk tussen Molenmakersstraat, Heijermansstraat, Kopermolenstraat en de Oostzijde (fase 3) in oktober 2019 af zijn.

Fase 4 start waarschijnlijk pas begin 2020. Eerst gaat PWN nog de waterleiding vernieuwen. De herinrichting duurt naar verwachting 1 jaar. De bomen en het groen worden in het plantseizoen november 2020 – maart 2021 aangeplant, waarna het werk in de Rosmolenwijk voor wat betreft de werkzaamheden van Zaanstad zijn afgerond.

Meer informatie op de website van de Rosmolenbuurt en op MijnRosmolenbuurt. Vanavond, woensdag 27 maart, is van 17:00 – 18:00 spreekuur over de buurt in De Kolk.

Eerder schreven we al op de riolering en de verdwenen bomen (er worden wel boompjes teruggeplant).

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *