Rosmolenstraat: hoe het was, hoe het is en hoe het wordt…

De Orkaanfiets bracht ons op eerste Kerstdag naar de Rosmolenstraat. Daar komen we wel vaker, maar iets was anders dan normaal…

De bomen!

Of eigenlijk: geen bomen!

Het duurde even voordat het in volle hevigheid tot ons doordrong. De Rosmolenstraat was ontboomd, boomloos geworden, gekapt, ontbladerd en ontgroend.

Ergens in de ‘bekendmakingen’ van de gemeente Zaanstad waren het het eerder tegengekomen: “tussen Kopermolenstraat en Molenstraat, kap 129 en herplant 155 bomen (Rosmolenbuurt)”.

De buurt wordt aangepakt: sloop, nieuwe woningen en een nieuwe riolering. En voor die riolering moeten de bomen wijken. Er worden bomen teruggeplant, maar het waren stevige jongens, en het duurt lang voordat er weer volwassen bomen staan (10 jaar volgens de gemeente). De werkzaamheden moeten in 2018 zijn afgerond.

Wij zagen hoe het nu was. In de stukken van de gemeente is ook te vinden hoe het was en hoe het wordt. Een reis door de tijd. Hoe het was (met bomen).

Hoe het nu is (zonder bomen).

En hoe het wordt (met bomen, bredere troittoirs en opgeknapt wegdek).

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Ria Kroes Mohrs

    Het is jaren terug al bekend gemaakt, als de Rosmolenstraat nieuw riool krijgt dat de bomen gekapt worden.
    Erna komen weer nieuwe bomen. Besproken bij de wijkraad Rosmolenwijk vergadering in Buurthuis de Kolk. nog achter de Noorderkerk zeker 3 jaar terug. Alleen de tijdplanning klopt niet. Nu komt er nog een afvoer bij naar de Gouw. Dat Parteon nog nieuws had stond er nog wel iets in een krant wat hun uitbrachten daar is Parteon mee gestopt. Wijkraad vergaderingen wordt geen subsidie meer voor gegeven. Bewoners van de Rosmolenwijk krijgen weinig informatie van de gemeente van hun wijk. over de openbare ruimte. In het verleden een folder huis aan huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *