Ruil een tegel voor een plant (op 20 april)

Iedereen die zaterdag 20 april met een stoeptegel onder zijn of haar arm binnenwandelt bij Ranzijn, Praxis, Welkoop, Van de Pol en Jansen Groencentrum, loopt een kwartiertje later met een Verbena, Rhododendron, Magnolia of andere tuinplant de deur weer uit.

Zaanstad, Wormerland en Oostzaan willen meer groen en minder tegels in de tuin. Daarom organiseren ze deze actie.

Daardoor zijn we volgens de gemeentes klimaat-klaar voor de toekomst: “voorbereid op nattere en warmere perioden.”

“Ook in de Zaanstreek wordt het steeds natter en warmer. Het KNMI voorspelt dat regenbuien de komende jaren extremer worden. De zomers worden heter, terwijl onze huizen en straten daarop niet zijn gebouwd. Tegels houden warmte vast. Planten en bomen zorgen voor verkoeling en schaduw.”

Zaanstad, Wormerveer en Oostzaan organiseren ‘Tegel eruit, Plant erin’ samen met Ranzijn Zaandam, Praxis Zaandam, Welkoop Wormerveer, Praxis Wormerveer, Bloemisterij Van de Pol Oostzaan en Jansen Groencentrum Markenbinnen.

Op zaterdag 20 april kun je bij deze winkels een tegel inleveren en ontvang je voor deze tegel een gratis vaste plant. Voor de actie geldt 1 gratis plant per adres en OP=OP. Meer tegels inleveren mag wel. De tegels worden of hergebruikt of verwerkt tot nieuw granulaat als grondstof door de Rutte Groep in Zaandam.

Aanvulling: ook bij de Noorderkerk in Zaandam kan je een tegel tegen een plant ruilen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *