Op 200 eengezinswoningen en op de Koningsvarenflats in Wormer worden vanaf 1 april ruim 2000 zonnepanelen geplaatst.

De huurders betalen als vergoeding voor de zonnepanelen € 2,- per paneel per maand. Naar verwachting leveren de panelen een besparing van de energierekening op van € 4,- per paneel per maand.

Het contract voor het project ‘Groen, Gewoon Doen!’ is vandaag getekend door John van Nimwegen, directeur-bestuurder van WormerWonen, en Ruud Meijns, directeur van M&O Techniek.

M&O heeft al twee proefwoningen gerealiseerd, een aan de Jan Allenhof in december en onlangs een woning in de Koningsvarenflat. Bewoner Bart van der Laan zegt in het persbericht van WormerWonen:

”Het aanbrengen van de zes zonnepanelen door WormerWonen is ons erg meegevallen. We zagen er aanvankelijk een beetje tegenop. Die drukte, wat gedoe in en rond het huis. Maar dat viel alles mee. De mensen van de firma M&O bleken kundig en aardig. De leidingen tussen de panelen op het dak en de meterkast werden via een soort gootjes professioneel weggewerkt. Heel fraai. Het karwei verliep lekker vlot. In de loop van de ochtend werd eraan begonnen, nog voor half vier in de middag was de klus geklaard. Alles werkte meteen. Al na een heel klein beetje zon bleek er al aardig wat kWh op de teller te staan. Leuk!”

Volgens John van Nimwegen van WormerWonen is het plaatsen van zonnepanelen

“een eerste stap in de verduurzaming van onze woningen. Belangrijk is daarbij dat deze verduurzaming en besparing op energie ook een financieel voordeel oplevert voor de huurder.”

Foto’s van Remko Scheepens via WormerWonen, boven Jan Allenhof, onder Koningsvarenflat.