Ruud Pauw wordt voor de zesde keer lijsttrekker bij ROSA, of zoals de partij het zelf verwoordt: “ROSA is verheugd dat zij weer vier jaar mag profiteren van de schat aan kennis en ervaring van Ruud, die al zo’n twintig jaar in de Zaanse raad meedraait.”

Pauw is niet alleen lijsttrekker maar nestor van de Raad, in die hoedanigheid mocht hij de nieuwe burgemeester Hamming verwelkomen.

De kandidatenlijst van ROSA werd definitief vastgesteld. De lijst met de eerste tien sterke kandidaten is – opnieuw volgens ROSA:

“een mengeling van enthousiaste, ervaren raads- en steunfractieleden en nieuwkomers, die met zorg zijn geselecteerd.”

De volledige lijst wordt later bekend gemaakt, ROSA schrijft op haar Facebook-pagina dat “Piet Keijzer, geen onbekende in de Zaanse politiek, onze lijstduwer wordt.”

ROSA heeft nu drie zetels. Steunfractielid Hans Kuyper is na zijn verkiezing tot Raadslid van de Week het zittende raadslid Mariska Schuttevaer gepasseerd.

Dat vinden wij een slecht plan. Een betere afsluiter van de lijst dan iemand die Hekman heet, krijg je nooit.

1. Ruud Pauw
2. Natasja Groothuismink
3. Hans Kuyper
4. Mariska Schuttevaer
5. Krista van Dalen
6. Menno de Haas
7. Erik Schaap
8. Fleur Poot
9. Willem Neeft
10. Danne Hekman

Na Rita Visscher (CU) en Sanna Munnikendam (D66), Gerard Ram (VVD), Gerard Slegers (CDA) en Songül Mutluer (PvdA), Gerben Eijzinga (ex-Z.O.G.), Paul Laport (GroenLinks), Judit Raa (Partij voor de Dieren) en Juliëtte Rot (DZ – artistieke foto van de DZ-site onder) is nu dus de tiende lijsttrekker bekend.

Bij GroenLinks, VVD, D66, ROSA en de Partij voor de Dieren is ook de kandidatenlijst bekend. DZ besluit daar op 1 december over.