Fractievoorzitter Sanna Munnikendam wordt de lijsttrekker voor D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Sinds 2010 is ze raadslid in Zaanstad.

In mei 2015 verving ze de toenmalige lijsttrekker Gemma Kwantes (die samen met Jeroen Olthof de coalitie smeedde) op tijdelijke basis, later volgde ze haar permanent op.

Munnikendam is juriste en werkzaam als bestuurssecretaris bij een grote onderwijsinstelling in Purmerend.

Volgens het persbericht van D66 wil Munnikendam:

“Zaanstad nog aantrekkelijker maken om er te wonen, te werken, te recreëren en te participeren met gelijke kansen voor iedereen. Munnikendam is al langer een pleitbezorger van woningen in het middeldure huur. In de campagne belooft zij maatregelen zodat meer van dit type woningen worden gebouwd.”

Raad 17 mei 2017

In 2014 was D66 de grootste partij in Zaanstad en ze vormt nu een coalitie met VVD, PvdA, CDA, CU en de ZOG. Munnikendam:

”Ik ben vereerd en trots dat ik het vertrouwen heb gekregen van de leden om lijsttrekker te mogen zijn. Samen met de andere kandidaten formeren wij een team dat D66 weer de invloedrijkste partij maakt in 2018”.

Sanna viert de komst van het cultuurcluster

De foto hieronder is van Sanna en haar zalm-recept dat ze met De Orkaan-lezers deelde.

Hier staat ze in 2015 de Dam-tot-dam-lopers aan te moedigen in haar signature-dress, het spijkerjasje.

De foto helemaal boven komt van het Twitter-account van D66 Zaanstad.

Rita Visscher is al uitverkoren bij CU, en als er voor Gerard Ram geen tegenkandidaten zijn wordt hij de lijsttrekker bij de VVD op 9 juni. Hieronder de twee tijdens hun Kraaien-feestje nadat een raadsmeerderheid voor de verhuizing naar Rooswijk had gestemd.