Schaken op de Burcht

Na Krommenie heeft Zaandam nu ook een straat-schaakbord. Het staat op het plantsoen tussen Zuiddijk en Burcht en is zondag 18 december om 14:00 voor het eerst officieel beschaakt.

Sport-wethouder Jeroen Olthof heeft het schaakbord officieel heopend waarna Zaans internationaal meester Manuel Bosboom het opnam die iedereen die durfde.

Hierboven beginnende schakers die zich over het plantsoen-bord ontfermd hebben.

Hieronder Manuel Bosboom die geïnterviewd werd door Dré Prijs van RTV Zaanstreek.

zaan-tv-manuel-bosboom-schaken-burcht

Vóór het officiële foto-momentje nam De Orkaan alvast een kijkje bij het bord aangezien wij veel te bang zijn om met een herders-matje door Bosboom van het plantsoen geveegd te worden.

schaakbord-2

Het bord is een idee van buurtbewoners Yede Bruinsma en Storm de Roos, die samen met buurtbewoners Björn van Rheenen, Laura Dumas en Simone Ronchetti van Buurtvereniging Tussen Zuiddijk en Zaan en Frank Tijdeman, van ZSC Saende en Schaakpret het plan uitwerkten. Gebiedsbeheerder Cees Fleur steunde het idee.

Via het Sociaal Wijkteam Zaandam-Zuid werd subsidie geregeld. De gemeente zorgde voor de stukken en de aanleg van het schaakbord. De exploitanten van Café de Schot en Bloemenkiosk de Burcht gaan de sleutel van de opbergboxen voor de grote speelstukken beheren.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *