Sellmeijer is back!

In september 2016 had DZ-raadslid Eric Sellmeijer zijn fractie nog laten weten: “Ik heb er domweg geen zin meer in.”

Maar de ‘blije fietstechnicus’ is weer helemaal terug. Vanaf morgen zit hij weer in de raad waar hij Inge Hernandez vervangt die met zwangerschapsverlof gaat. 

De directe aanleiding voor zij vertrek was de commotie rond een beledigend Facebook-bericht waarin burgemeester Faber, haar woordvoerder, andere raadsleden en DZ-voorman Aart Molenaar werden aangevallen. Maar Sellmeijer had al eerder besloten ermee te stoppen:

Ik wil hier verder op de gewraakte Facebook post en de strekking daarvan niet ingaan. Het is een geschreven uit een bepaalde emotie en dat brengt mij naar een gesprek dat ik begin september met mijn fractie had.

Daarin heb ik de fractie verteld dat ik merkte dat het raadswerk en aanverwante zaken op de een of andere manier steeds vaker begon tegen te staan. Ik trek mij de dingen veel te erg aan, voel me te vaak teleurgesteld en boos en die gevoelens vond ik niet meer passen bij het goede gevoel dat mijn huidige dagelijkse werk mij geeft. Een politicus die zich laat leiden door emoties is geen goed politicus.

Wat deed de ‘nieuwe’ Sellmeijer dan wel? Op Twitter (@EricSell) gaat het vooral over wielrennen en slechts minimaal over politiek.

Sellmeijer deelt nepnieuws over de burgemeester van Den Helder die naar Zaanstad zou gaan en af en toe wat DZ-nieuws.

Donderdag wordt Sellmeijer beëdigd

Foto boven is gemaakt tijdens afscheid van Sellmeijer en komt van Twitter-account van Natasja Groothuismink.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *