Serious Request Zaanstad passeert de 10.000 euro grens!

‘Het is geweldig! We zitten er overheen! Op deze manier is het genieten!’

Dominee Sjaak Visser liet zich afgelopen zondag met zijn collega Antonie Holleman insluiten in het Zaanse Glazen Huis. Nu jubelt hij van vreugde.

En terecht! Het streefbedrag van 10.000 euro werd vandaag ruimschoots behaald.

De opbrengst gaat naar het voorkomen van longontsteking, de belangrijkste doodsoorzaak bij jonge kinderen, en de teller staat momenteel op 11.625 euro. Vanochtend kwam wethouder Rita Visscher met een cheque van 2000 euro en door donaties en allerlei acties van Zaanse inwoners en ondernemers blijft het bedrag groeien.

Dominee Visser:

Er gebeuren zo veel mooie dingen hier. Mensen organiseren veilingen, leerlingen van scholen komen geld brengen, vier meiden van een jaar of 15 kwamen nagels lakken en schonken hun opbrengst. Ook via de website blijft gedoneerd worden. Het is echt een feest der verbinding!

En hebben de dominees al honger?

Mijn collega heeft er geen enkele moeite mee. Het gaat hartstikke goed en we krijgen drie keer per dag een sapje. Gisteren kreeg ik wel ineens trek in een enorme hamburger. Er zijn appeltaarten met slagroom gedoneerd en daar genieten de bezoekers van.

Mee met de bus
De wethouder kwam overigens met nog een mooie donatie: de gemeente sponsort de bus die zaterdag om 12:30 uur vertrekt richting het glazen huis in Breda. Het ingezamelde bedrag zal dan overhandigd worden aan de dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende in dat andere glazen huis. Iedereen mag mee met de bus: hij moet vol, maar vol is ook vol. Je kan je aanmelden via de website.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *