SGP Zaanstad: “doodstraf is Bijbels principe”

Samen met de afdeling Zwartewaterland heeft de afdeling Zaanstad van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) zich uitgesproken voor het opnemen van de doodstraf in het verkiezingsprogramma van de partij voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart.

Volgens Willem Visser, secretaris van de SGP Zaanstad is dat een welbewuste keuze, de doodstraf is volgens hem een ‘Bijbels principe’.

De ChristenUnie, die samen met de SGP optrok tijdens de laatste verkiezingen voor de Provinciale Staten in Noord-Holland, is “nooit voorstander geweest van de doodstraf” aldus Christa Neefjes, fractievoorzitter ChristenUnie Zaanstad.

Willem Visser schrijft aan De Orkaan:

Het is onze visie dat de SGP niet een partij is die meewaait met de steeds weer veranderende tijdgeest. Wij zijn een partij die een consistente boodschap heeft die wortels heeft in het Woord van God. Daarom zijn wij van mening dat ook het Bijbelse principe van doodstraf een plaats hoort te hebben in het verkiezingsprogramma.

Wij moeten dus ons verkiezingsprogramma niet laten afhangen van de veranderlijke tijdgeest, waar de impopulariteit van de doodstraf een gevolg van is. Dit zou het begin van het einde zijn. Als wij dit Bijbelse principe loslaten, dan welk principe gaan we buiten ons volgende verkiezingsprogramma houden?

Op 14 januari beslist de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) op haar congres in Hoevelaken over het verkiezings­programma.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Dwarsligger

    Die paar SGP-ers zijn door hun verblijf tussen al die goddeloze Zaankanters des te extremer!

  • Hans

    Dat de SGP niet ‘meewaait met de steeds weer veranderende tijdgeest’, is nog zachtjes uitgedrukt. Alleen al het niet kunnen aanvaarden dat er sprake is van een goddeloze niet creatieve evolutie ipv een zg schepper die z’n Legodoos heeft omgekieperd en in één week deze wereld met alles d’r op en d’r an in mekaar zou hebben geschroefd, geeft al aan dat de SGP hopeloos klem zit in d’r eigen bevindelijke, ergo minuscule denkraam. Dus kan de doodstraf er ook nog wel bij.
    Een volkomen achterhaald idee als dit onderstreept andermaal hoezeer scheiding van kerk en staat van belang is. Van belang om normale mensen te beschermen van bevindelijke zwartkousen die klakkeloos overnemen wat in hun zg heilige boek staat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *