Aanstaande zaterdag 11 maart organiseren de boswachters van Staatsbosbeheer van 09.00 – 15.00 uur de schoonmaakactie ‘Skoon skip Oostzaan’ in samenwerking met lokale partijen in het Oostzanerveld. Een dag waar gezamenlijk met de buurt zwerfafval uit het Oostzanerveld wordt opgeruimd. Iedereen mag meedoen.

Vlak voor de start van het broedseizoen wordt dit gebied aangepakt, zodat het weer schoner is. Vanuit verschillende bootjes en kano’s kan er vanaf het water zwerfvuil worden opgeruimd. “Samen met vrijwilligers van de werkgroep Oostzanerveld van de Vogelbeschermingswacht “Zaanstreek” en de familie Koeman van de Koeman Express en theetuin De Vaarboerderij hebben we al aardig wat boten en mensen verzameld om aan de slag te gaan. Maar we hopen op meer hulp!”

Er kunnen nog wel wat handjes worden gebruikt. Het is wat snel, maar mocht je willen helpen dan kun je je tot en met 9 maart aanmelden. Dan wordt er rekening gehouden met wat lekkers te eten en te drinken. Op 1 april (geen grap!) krijgt de schoonmaakactie een vervolg in Waterland en op 15 april in Westzaan.

Foto (luchtbeeld): Paul Oostveen