‘Wandelen over Water’ in het Guisveld tijdens het pinksterweekend

Tijdens Pinksteren, op zondag 28 en maandag 29 mei, is het Guisveld weer toegankelijk voor publiek. Je kunt wandelend of per boot het stille natuurgebied ontdekken of er nogmaals van genieten.

Staatsbosbeheer heeft een pad van ongeveer 4 kilometer uitgezet waarover je kunt wandelen. De route begint bij de voetbalvelden van Saenden Wormerveer en eindigt bij de Paintball Jungle achter NS-station Wormerveer (Wandelweg 8). Trek stevige waterdichte schoenen of laarzen aan en wandel langs rietlanden, bloemrijke weiden en slootjes.

Om over te steken tussen de landjes zijn speciaal voor deze gelegenheid vlotbruggen neergelegd, je kunt ‘Wandelen over water’. Op de route staan gidsen van Vogelwacht Zaanstreek. Deelname aan de wandeling is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. De wandeling is op zondag tussen 06.00 – 19.00 uur en op maandag tussen 09.00 – 16.00 uur.

Wil je liever per boot door het waterrijke gebied gaan? Op zondag en maandag zijn er meerdere tochten. Onderweg hoor en zie je verschillende weide-, water- en rietvogels die in dit gebied leven. Er is de mogelijkheid om onderweg uit de boot te stappen en de laatste 2 kilometer naar het startpunt te wandelen. Deelname aan de vaartocht kost € 7,50 en vooraf reserveren is verplicht. Kijk voor de beschikbare tijden en het reserveren op de website van Staatsbosbeheer.

Foto’s: Michel Schermer

Voor mindervaliden is de wandeling niet toegankelijk i.v.m. onverharde paden. Als je zelf de boot in kunt stappen is de vaartocht daarentegen wél toegankelijk. Zowel tijdens de wandeling als de vaartocht zijn honden niet toegestaan.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Willem Botermans

    Het lijkt mij geweldig om in dat meestal afgesloten gebied Guisveld een uitgezette wandeling of boottocht te maken. Ik mag graag met mijn camera de natuur in trekken en heb ook via de Poelboerderij meerdere malen een mooie boottocht gemaakt. Zelfs nog een keer onder de deskundige begeleiding van toen nog de burgemeester van Wormerland dhr. Peter Tange. Wonend in Wormer op de Veerdijk heb ik vanuit mij kamerraam in de winter via de stationsstraat een smal zicht op het Guisveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *