Slagerij De Ridder stopt ermee (na 102 jaar)

Slagerij De Ridder aan de Zuiddijk 97 in Zaandam stopt ermee. Het pand staat voor € 269.000 op Funda te koop.

Het wordt aangeboden als ‘winkelpand met woonruimte’ maar biedt volgens KRK-makelaars ook mogelijkheden om er appartementen in te ontwikkelen.

Slagerij De Ridder begon in 1916 aan de Zuiddijk. Drie generaties De Ridder bestierden het bedrijf gedurende 88 jaar. Hans de Ridder deed in 2004 de slagerij over aan Wim Stuifbergen die toen al 7 jaar in de winkel werkte.

Stuifbergen zegt tegen De Orkaan dat zijn gezondheid het niet toelaat om nog veel langer door te werken. Hij houdt voorzichtig de mogelijkheid open dat de slagerij wordt overgenomen. Voorlopig gaat de zaak nog niet dicht, maar als het pand wordt verkocht zonder dat een andere slager erin wil trekken, is dat wel de toekomst.

Foto boven Google Streetview, foto onder van de site van De Ridder (1942).

Het verdwijnen van de slager is een tegenvaller, net als de sluiting van Vonk en Visbeek. Maar er komen ook zaken bij: een saladebar, de IJsboetiek, Betty’s Dapur en Kaas en Lekkers.

Deel dit artikel:

4 reacties op Slagerij De Ridder stopt ermee (na 102 jaar)

 1. Eelco schreef:

  Wat jammer! M’n brood haalde ik bij Doba, inmiddels vertrokken. En mijn vlees kocht ik graag bij de Ridder (scharrel/bio), en gaat dan ook weg ;-(

 2. ha schreef:

  Eelco, het blijkt gevaarlijk jou als klant te hebben.

 3. Andre Bakker schreef:

  Je kwam toch bij Doba nádat je brood kocht bij de Zeeuw Eelco ? 🙂

 4. Ton van der Neut schreef:

  Heel erg spijtig dit einde van zo’n sympatiek bedrijf met kwaliteitsprodukten. Is er nu geen enkele goeie vakman die dit voort kan zetten? Verdere afbraak van het winkelaanbod op de Zuiddijk moet toch eens gestopt worden. Wat kan de Gemeente Zaanstad hier eens aan doen? Sjoerd Soeters is toch weer bezig met een plan om deze kant van de Zaan weer in positieve zin op te peppen?Het wegvallen van dit soort sympathieke winkels die toch een ander karakter hebben dan de representanten van de grote winkelketens op de Gedempte gracht is doodzonde.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *