Sloop NUON-gebouw

Bij het oude NUON-kantoor op de hoek Westzijde – Vincent van Goghweg in Zaandam gaat sloopbedrijf Baskaya aan het werk. Het interieur wordt gesloopt, het gebouw zelf blijft staan.

In het gebouw moeten 41 appartementen komen. Erik Esteie zette het gebouw met sloopbord op de foto.

De eerste plannen dateren van oktober 2018, in december van dat jaar werd de omgevingsvergunning verleend (en februari 2020 nog een keer – kennelijk was het de eerste keer niet helemaal goed gegaan).

De gevels van het gebouw worden gerenoveerd, er wordt een extra bouwlaag toegevoegd en er worden balkons bijgebouwd.

Zo moet het worden (OOK architecten).

Deel dit artikel:

10 reacties

 • Johan Hartland

  Weer zo’n recht-en-haakse blokkendoos; bestaat het curriculum van de architectenopleiding alleen uit het spelen met Duplo tegenwoordig?

 • robert jan simons

  prachtige reacties 🙂

  heb er jaren naast gewoond; het heeft meer dan tien jaar leeggestaan. Parteon heeft er nog even in gehuisd tot Tastan het kocht en er opnieuw jaren overheen gingen. heb een presentatie meegemaakt van hoe het gaat worden. ook alweer jaren geleden inmiddels. bij t tolhuys. ben benieuwd. de woningen zullen niet goedkoop worden. het gaat altijd om de centen bij vastgoed…

 • Pieter de Vente

  jammer heren maar ik vind t wel mooi. Beter dan de historiserende puistjes die her en der in onze mooie gemeente ontstaan. En op die plek zeker een eye catcher.

  • Daar ben ik het helemaal mee eens. Mooi of niet mooi, daar valt over te twisten, maar het doet mij goed dat een gebouw niet zomaar gesloopt wordt om er een quasi-zaans appartementengebouw neer te zetten. En daarbij denk ik aan het voormalig belastingkantoor achter het station. Onder architectuur en met zorg gebouwd. In mijn ogen een van de mooiste gebouwen in Zaanstad. Er werden zelfs speciale dennenbomen omheen gezet. Maar Zaanstad heeft geen oog voor kwaliteit en geeft gewoon een sloopvergunning af! En nu …… nu ligt ligt deze mooie dame half gesloopt en met uitgestoken ogen, roggelend te sterven langs de Houtveldweg.
   Het is een schande!

   • Rik Jan Bakker

    Mee eens Annemieke. Pure verspilling om zo’n mooi gebouw te slopen. Er komt toch niet weer zo’n nep Zaans huisjes gebouw voor terug mag ik hopen.

 • J. ploeg

  Staat op palen met de bedoeling dat tzt de vervuilde grond eronder vandaan gehaald kon worden.?

  • Adrie van Wijnen

   Het afgraven van de grond was wel de opzet tijdens de bouw eind 80er jaren. Midden 90er jaren heb ik nog (beroepshalve) onder het gebouw gelegen. Daar legt een laag schoon zand met een dun laagje cement erover. Er zijn kruipgaten om van de ene ruimte naar de andere te komen.ongeveer 15 jaar geleden heeft men de grond buiten het gebouw zo’n 4 meter diep geschoond. Echter de vuile grond onder het gebouw werd niet gedaan. Men bracht vanaf het maaiveld kunststof bekleding aan om de vuile grond onder het gebouw te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *