Sloop Wilhelminabrug begonnen, vanaf 23 september afgesloten

Op 23 september – de dag na de Dam tot Damloop – gaat de Wilhelminabrug voor alle verkeer dicht. Medio 2020 ligt er een nieuwe brug.

Met de werkzaamheden is afgelopen week begonnen. Zelfs gister (zondag 1 september) werd aan de brug gewerkt. het trottoir aan de zuidkant en een deel van het wegdek werd weggehakt.

Voorlopig kan het verkeer gebruik maken van de Beatrixbrug. Maar in januari gaat ook die brug op de schop. De verkeerssituatie (pollers, eenrichtingsverkeer, afsluitingen) verandert.

In de periode dat beide bruggen buiten werking zijn kunnen voetgangers en fietsers gebruik maken van een tijdelijke pontonbrug die in december wordt aangelegd.

Autoverkeer kan niet over de sluis en moet omrijden.

 

Deel dit artikel:

15 reacties

 • Wendy Kind

  Wie heeft er enig idee hoe de verkeerssituatie nu wordt, met name de pollers en eenrichtingsverkeer etc? Bij zoeken op de sites van Zaanstad en van de provincie kom je in een eeuwigdurende loop terecht.

 • Fred

  Ga eens naar het informatie centrum op de Zuiddijk,misschien weten ze daar meer.

 • Egbert Visser

  Hebben ze weer lekker handig gedaan !
  Er liggen twee bruggen die allebei vernieuwd moeten worden dan is het toch een simpele redenering dat je eerst de ene brug doet en daarna de ander?
  En is er rekening met de hulpdiensten gehouden ? Het zou wel erg triest zijn als er mensen zouden overlijden omdat de ambulance, de politie of de brandweer een paar minuten later per plekke zijn doordat ze moeten omrijden.

 • Kick

  Laat het Ruiterveer weer varen voor fietsers en voetgangers!

  • Egbert Visser

   Dat kan niet meer, vanaf de Westzijde is de toegang er nog wel maar de Oostzijde is onbereikbaar geworden.
   Wat wel kan is een verbinding iets noordelijker, thv de Klokbaai ligt een braakliggend terrein tussen Westzijde en de Zaan en dan kom je zo op de Oostzijde via de parkeerplaats tussen de Steven en de Werf thv van de Kramerstraat

 • Egbert Visser

  Volgens het NHD van dinsdag komt er nu een pontonbrug voor fietsers thv het Zaantheater.
  Het vervelende is echter dat een paar keer par dag er een paar pontons tussen uit worden gehaald om de scheepvaart door te laten waardoor deze noodbrug steeds anderhalf tot twee uur per dag waardoor de fietsers als nog moeten omfietsen,

 • Wendy Kind

  Ik heb geinformeerd bij de gemeente en gedurende al die maanden dat eerste de ene, en daarna beide bruggen buiten gebruik zijn, werken ook de pollers gewoon zoals ze nu werken, op dezelfde tijden. (Die op de Beatrixbrug dan vermoedelijk weer niet als die brug er sowieso uit ligt.) Goed om te weten ivm de bereikbaarheid/doorrijroute Czaar Peterstraat, ook als er omleidingen zijn etc.

  • De Orkaan

   Volgens onze informatie wordt de Czaar Peterstraat tweerichtingsverkeer en dan gaan de pollers naar beneden. Anders zijn bedrijven en Zaantheater onbereikbaar. Het bouwverkeer mag zelfs over de Dam rijden.

   • Wendy Kind

    Enfin, daar word je allemaal niet veel wijzer van. (De meneer van het callcenter bij de gemeente wist het overigens niet en was zo vriendelijk me door te verbinden met een ambtenaar, die dus zei dat alle pollers gewoon blijven werken zoals ze nu doen.)
    Ook de provincie (die met een voorlichtingscampagne zou komen) geeft geen details.

    Ik overweeg dit draadje uit te printen en bij aanhouding aan de handhavende agenten te laten zien 😉

 • I. van Wilsum

  Voor me ligt het Zaanstad Journaal van 4 sept, waarin o.a. “Autoverkeer kan net als nu vanaf de Peperstraat via de Beatrixbrug naar de Westzijde, behalve als de poller omhoog staat. Dit is van 12.00 tot 18.00 uur en op koopavonden van 12.00 tot 21.00 uur. Tijdens de afsluiting van de Wilhelminabrug staat de poller op de Czaar Peterstraat naar beneden. Ook wordt dat deel van de straat tijdelijk tweerichtingverkeer.” Bezoekers van het Zaantheater die op de Burcht parkeren (in de theatergarage is weinig plaats), moeten dus omlopen en omrijden! Als straks de pontonbrug er komt, is het theater vrijwel onbereikbaar vanaf de oostkant als de vermelde doorgangstijden kloppen. Leuk!

 • Atie Steutel-Minnema

  Ik lees niets over de bussen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *