Sluispad en Straat Davis bijna klaar

Voor de gesloopte appartementenflats aan de Straat Davis komen nieuwe en grotere woningen terug. Ook aan het aangrenzende Sluispad komen nieuwe woningen.

Voor de 147 woningen die er stonden, komen er 57 (grotere) terug.

De oude bewoners krijgen voorrang bij Parteon als ze in een van de nieuwe – en betere – woningen willen trekken, maar de huur is wel hoger dan bij de vorige woning. Bovendien kunnen niet alle voormalige bewoners, als ze dat zouden willen, terugkeren.

Eerder schreef De Orkaan over de sloop van de flats.

De bouw is in volle gang. Hierboven de vorderingen aan de Straat Davis een maand geleden (foto Orkaan), hieronder de situatie vorige week (foto Erik Esteie).

straat davis erik esteie

Hieronder het Sluispad vorige maand vanaf de brug bij de Zuiddijk (foto Orkaan).

sluispad

 

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Ruud Pauw

  Hoe een oud zeventiende eeuws pad onherkenbaar wordt verminkt.

 • dikkie

  dat heet vooruitgang

 • Patrick

  Helaas leuke nieuwboyw, maar vrije sector… Dus weinig oude bewoners die terug kunnen keren.

 • Caroline Spaander

  Een echte dwaling van gemeente Zaanstad. Mooie huizen voor d sociale huursector althans dat was een eerste leugen. Het worden dure vrije sector woningen. Gebouwd buiten de omgevingsvergunning, kon allemaal volgens gemeente Zaanstad. Er loopt nog een rechtzaak, maar Geemnte Zaanstad denkt echt aan de zaankanters, niet dus, gaat gewoon zijn eigen gang. Jammer dat meneer Pauw in de Raad niet meer zijn nek heeft uitgestoken. Hij had echt een punt. Jammer dat is het!

  • Hans Kuyper

   ROSA heeft haar nek méér dan uitgestoken, zowel in discussies met de wethouder als met Parteon. En er waren meer partijen die twijfels hadden, maar uiteindelijk werd er gekozen voor de coalitie en niet voor het Sluispad. Wat jammer is, want een coalitie zit er maar vier jaar en het Sluispad is nu voor minstens honderd jaar verminkt.
   Een schrale troost is dat Parteon, naar aanleiding van het gesprek met ROSA, zich in het vervolg meer gelegen zal laten liggen aan de cultuurhistorische waarde van de gebieden waar ze wil bouwen of renoveren. Dat staat nu zwart op wit in het beleidsplan, en dat is winst. Hoe het in de praktijk uitpakt, zullen we natuurlijk moeten afwachten en ROSA zal de corporatie zeker kritisch blijven volgen.

 • Jan Schoen

  Omdat wij in een economie leven en niet in een democratie is dat beleidsplan net zoveel waard als WC Papier. Het wordt doorgetrokken als er meer winst gemaakt kan worden.

 • Erik Esteie

  Dat het pad verminkt zou zijn vind ik zo zwaar overdreven

  Of willen we dat architectonische hoogstandje waar Erdi in zat weer terug…

 • Caroline Spaander

  Ik kom toch nog 1 keer op het net. Juist de overheid moet zich houden aan de regels. Ik schrik ervan dat er gekozen wordt voor een gekozen coalitie en niet voor het houden aan regels. Als particulier moet je, je ook houden aan regels. Je mag niet om een omgevingsvergunning heen, je moet je houden aan een bestemmingsplan. Maar blijkbaar is een coalitie belangrijker. Onbegrijpelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *