Sluitingstijd #14: Lagerweij Hengelsport (Westzaan) 🎥

De winkelier is onmisbaar. Niet alleen voor de boodschappen, maar ook voor de leefbaarheid en de gezelligheid van de buurt. 

Jaap de Jong en Henk Cobelens willen weten hoe het gaat met deze hardwerkende groep mensen aan de Zaan.

De komende maanden stappen ze bij verschillende zaken rond sluitingstijd binnen. Gewoon om de dag door te nemen. 

Vandaag sluiten ze af met Ron en Judith van Lagerweij Hengelsport, J.J. Allanstraat 111, 1551 RC Westzaan.

Bekijk hier alle afleveringen van Sluitingstijd.

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Bert Versteeg

  Lagerwey Hengelsport is een hele fijne hengelsportzaak waar ik regelmatig mijn maden en wormen, haakjes, lokvoer etc. koop.
  Zo is het aas wat je daar koopt altijd vers.
  Ik koop eigenlijk nooit via internet mijn hengelsportspullen want ik wil zien – en zeker zo belangrijk – voelen wat ik koop.
  Natuurlijk kijk ik wel op internet wat er te koop is en voor welke prijs maar mijn ervaring is dat het prijsverschil tussen internet en een hengelsportzaak niet eens zo groot is.
  En wat ook belangrijk is, bij een hengelsportwinkel werken meestal mensen die kennis van zaken hebben., niet alleen van de spullen die ze verkopen maar ook over het water in de buurt.
  Zoals Judith al vertelde is het vissen op roofvis geen kinderwerk, een snoek heeft vele scherpe tanden maar een baars of een snoekbaars hebben scherpe stekels en dat kinderen het beste klein kunnen beginnen.
  Met klein bedoelt ze dat kinderen het beste kunnen beginnen met een eenvoudig hengeltje, een tuigje, een hakensteker, peilloodje, een schepnet en eventueel een zakje lokvoer met daar naast wat reservemateriaal zoals een doosje loodjes, haakjes en een paar dobbertjes.
  Lagerweij verkoopt het allemaal.
  Kinderen kunnen het beste in de polder of in de slootjes in de (nieuw)bouwwijken op witvis vissen en niet op groot water zoals de Zaan of het Noordzeekanaal waar de vissen over het algemeen groter zijn.

 • Aaf Aafjes

  Bedankt voor het interview, leuk om te luisteren naar het enthousiasme van het hebben van een winkel in vis benodigdheden om mensen met plezier hun hobby te kunnen beoefenen.
  Ik rij en kijk nu anders naar Lagerwey Hengelsport bij het passeren. Heb zelf niets met vissen.
  Succes in de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *