Solaroad volgend jaar terug in Krommenie

Het zonnepanelenfietspad van Solaroad komt waarschijnlijk in 2022 terug in Krommenie.

Vorig jaar werd het innovatieve fietspad verwijderd, maar het is volgens het bedrijf slechts een ’tijdelijke’ onderbreking.

Volgens Solaroad werd het fietspad gesloopt omdat het wegens ‘vandalisme’ beschadigd was. Dat was echter maar een deel van het verhaal. In de periode sinds 2015 moest het fietspad erg vaak worden hersteld en opgelapt vanwege beschadigingen door het verkeer en het weer.

Dit jaar legde Solaroad ook een nieuw zonnefietspad aan in Maartensdijk in de provincie Utrecht. Een proef met een ‘gewone’ weg met zonnepanelen bij Schiphol mislukte al snel.

Kees Plug van Solaroad meldt aan De Orkaan dat ‘naar verwachting’ in 2022 opnieuw een zonnepanelenpad in Krommenie aangelegd zal worden. De provincie Noord-Holland is mede-aandeelhouder van Solaroad en gaf in het verleden ook subsidie aan het bedrijf.

Lees hier ons hele dossier over Solaroad of bekijk de hoogtepunten:

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Jp De Jong

  Dromen doen we s’nachts, wederom gemeenschapsgeld in een doodlopende weg, gebruik de daken komen minder fietsers en vandalen, voor hetzelfde geld meer opbrengst en jarenlang profijt en weet je bij de huizen liggen de kabels al stekkerklaar.

 • Jaap Meeuwsen

  Wel ja joh, er is vast nog wel ergens een laatje met een paar miljoen erin om te verspillen, onder het mom van het milieu kan alles.

 • Xander Kok

  Daar gaan we weer, Dave Jones van EEVBlog heeft meerdere malen aangetoont dat het niet werkt. En dat in een land waar heel vel zon is.

 • Mark Veneman

  Niet doen, Solaroad is een doodlopende weg. Opbrengst bleef (en blijft) ver achter bij de verwachtingen, het wegdek is erg glad en daardoor gewoon onveilig om op te fietsen of met andere (2 wielige) vooertuigen te rijden.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *