Spelewerken verovert Stadhuisplein 100 ZNSTD

Als je dagelijks werkt in een fors uitgevallen poppenkast, dan wil je je natuurlijk niet de hele tijd bezighouden met cijfers, deadlines, ingewikkelde instructies, begrotingsteksten en het ‘onwennig frutselen in het financiële informatiesysteem’.

Dat kan een vervelend probleem zijn, zeker als je beleidsmedewerker bent en de Zaansche burger je nou nét daarvoor betaalt.

Scrummaster
Dit moet anders kunnen! Bedacht Jeroen Meijer deze zomer in ons gemeentehuis. Jeroen is, moet je weten, naast beleidsmedewerker, ook nog een echte scrummaster!

Kippetjes
Hij formeerde een klein scrumteam en al snel werd het stadhuis volgeplakt met post-its in allerlei vrolijke kleurtjes! De collega’s van Jeroen heette ineens ‘kippen’ (geen fors uitgevallen poppenkast, maar een kippenhok dus?) en er was sprake van een militaristische voorbereiding.

Een ideaal mini-cultuurtje!
De avonturen van onze Zaanse kippen beschreef Jeroen hier. Maar om de spanning een klein beetje weg te nemen: het was een groot succes!

IMG_6615picmonkey1“Er werden (tussen) resultaten gevierd en we gaven elkaar complimenten. Duikgedrag heeft in deze methodiek geen enkele kans van slagen. De sociale druk zorgt ervoor dat je ‘gewoon’ bij het team wilt horen en je beste beentje voor wilt zetten. Kortom: er wordt ‘in no time’ een ideaal mini-cultuurtje gecreëerd van vertrouwen & samenwerking.”

Tot slot een tip van de scrummaster:

“Scrummen kan iedereen. Probeer niet eerst je hele omgeving te overtuigen over het nut en de noodzaak, maar begin met jezelf: leer scrummen! De rest volgt vanzelf, want in iedereen schuilt een leider.” (en dus ook een volger?)

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *