De kop is eraf. Na de eerste weken in het nieuwe sportseizoen wordt langzaam duidelijk in welke vorm de Zaanse sportploegen steken. Wie hebben een droomstart en bij welke ploeg mag er nog een extra training tegenaan? Tot de eerste categorie horen hopelijk de spelers van Rugby Zaandijk en de handbalheren van HV Zaanstreek. Zij kunnen zich dit weekend verzekeren van een hele goede start.

De dames van de Kraaien hockey wachten na het eerste punt van vorige week nog steeds tot het begint te draaien in het team. Bij het korfbal begint de spanning zelfs al. De veldcompetitie is in twee losse competities verdeeld sinds dit seizoen en zo zijn er plots nog maar twee speelronden voor zij de zaal in gaan.

Dit is de sportagenda van 7 en 8 oktober.

Vrijdag 6 oktober

Hockey

De Kraaien heren komen vrijdagavond in Waddinxveen in actie voor een bekerwedstrijd in de 2e ronde van de Silvercup.

WedstrijdTijd
Silvercup herenWaddinxveen – De Kraaien20.30

Zaterdag 7 oktober

Korfbal (veld)

De veldcompetitie is dit jaar veranderd. In een kleine poule spelen de clubs een kleine serie wedstrijden voor aanvang van de zaalcompetitie. Daaruit kan worden gepromoveerd of gedegradeerd. Na de zaalcompetitie is er dan een tweede korte competitie in een poule waaruit de clubs kunnen promoveren of degraderen. In de huidige veldcompetitie zijn nog twee reguliere speelrondes te gaan.

WedstrijdTijd
Ereklasse 4Dalto – KZ15.30
Ereklasse 5AWDTV – Groen Geel16.00
Overgangs klasse 5KVZ ’23 – KIOS15.00
1e klasseFurore – Sporting Badhoevedorp15.30
Atlantis – Roda15.30
3e klasseHelios – OKV15.30
4e klasseESDO – Zaandam Zuid15.45

Volleybal

De derde speelronde in het volleybal staat voor de deur. Alleen de dames van Compaen spelen in de eigen sporthal in Oostzaan.

WedstrijdTijd
Topdivisie heren BVCN – Merkala Zaanstad20.00
Eerste divisie heren BJokers VC – Compaen19.30
2e divisie dames CVOLEVO – Merkala Zaanstad 116.00
Compaen – USV Protos15.30
Armixtos – Merkala Zaanstad 217.00
Compaen heren selectie 2023-2024

Waterpolo

De Eredivisie gaat door met bij de mannen al de derde speelronde. De dames van ZV de Zaan spelen in Italië hun eerste wedstrijd van de Euro cup.

WedstrijdTijd
Eredivisie herenPSV – ZV de Zaan18.25
MNC Dordrecht – De Ham21.30
Eredivisie damesUZSC – De Ham17.00
Euro cup damesPadova – ZV de Zaan18.00

Zondag 8 oktober

Handbal

Vorige week promoveerde HV Zaanstreek in de 2e divisie van de zaalcompetitie. Uit werd met een doelpunt verschil gelijk de eerste overwinning binnengehaald. Zondag op eigen veld hopen de handballers gelijk een tweede overwinning te pakken, op eigen veld tegen FHC uit Stiens (Friesland).

WedstrijdTijd
Heren zaal 2e divisieHV Zaanstreek – FHC11.30

Hockey

De dames van de Kraaien haalden vorige week het eerste punt binnen. De eerste drie wedstrijden van het seizoen waren uitwedstrijden. Ook deze week spelen ze weer uit.
De heren beleefden een wisselvallige start met overwinningen maar ook een 14-0 afstraffing. Zij spelen thuis tegen Strawberries.

WedstrijdTijd
3e klasse herenDe Kraaien – Strawberries14.45
4e klasse damesThor – De Kraaien12.45

Rugby

Met twee overwinningen begon Zaandijk rugby aan het nieuwe seizoen. Zondag spelen ze thuis tegen Hilversum. Bij winst op sportpark Jagersveld is het een droomstart voor de vereniging die dit jaar 10 jaar bestaat.

WedstrijdTijd
2e klasse noord (H)Zaandijk – RC Hilversum14.00

Waterpolo

De Ham speelt thuis voor de beker tegen dezelfde tegenstander als zaterdag voor de competitie.

WedstrijdTijd
KNZB beker herenDe Ham – MNC Dordrecht17.00

Luistervoer

Voor wie wil horen hoe het is om verslingerd te zijn aan de hardloopsport hebben we luistervoer.
Deze week was Melchert Kok te gast in de Orkaan podcast. Na zijn actieve (hard)loopbaan is hij looptrainer geworden en nu traint hij zelfs de scheidsrechters van de KNVB.

Door Edwin Kleiss.