De zaalcompetitie in het korfbal begint dit weekend. Althans, voor alle competities behalve de Korfballeague. Die begint volgende week en daar zullen we uitgebreid op vooruitblikken. Hoe zal fusieclub KVZ ’23 het na een goede ronde op het buitenveld doen in de overgangsklasse? We gaan het allemaal volgen.

Ook is er de Zaanse derby in het waterpolo. ZV de Zaan dames 1 ontvangt de Ham in de Eredivisie. En verder: Handbal, hopelijk revanche in het volleybal, hockey en rugby.

Dit is de sportagenda van de komende week.

Zaterdag 11 november

Handbal

De dames van Zaanstreek gaan weer eens voor wat punten. Van de eerste drie wedstrijden werd alleen de eerste gewonnen.

WedstrijdTijd
Dames zaal 2e klasseUS 3 – HV Zaanstreek20.00
Dames HV Zaanstreek in actie

Korfbal

Ronde 1 in de zaalcompetitie. We gaan zien hoe KVZ ’23 debuteert in de Overgangs klasse en er is gelijk een Zaanse derby in Zaandam Zuid. Alleen de Korfballeague gaat nog niet van start dus KZ en Groen Geel bereiden zich nog even voor.

WedstrijdTijd
Overgangs klasseKVZ ’23 – Achilles17.20
1e klasse DRoda – ODO16.40
2e klasse FHelios – Furore15.30
3e klasse GZaandam Zuid – OKV14.00

Volleybal

In de topdivisie speelt Zaanstad (2e) bij Sliedrecht (nummer 1). Het verschil op de ranglijst is slechts een punt dus inzet is de koppositie. Compaen gaat naar Volley Zuid, dat is de nummer 10. De Oostzaners staan 2e dus gaan vol voor de overwinning in Rotterdam Zuid.

Bij de dames in de 2e divisie staat Zaanstad 1 op de vierde plek, zij gaan op bezoek bij de nummer drie. Een directe concurrent dus. Compaen gaat als hekkensluiter naar de nummer 8. Zaanstad 2 staat 5e en bezoekt de nummer 9.

WedstrijdTijd
Topdivisie heren BSliedrecht sport 2 – Merkala Zaanstad17.15
Eerste divisie heren BVolley Zuid – Compaen16.00
2e divisie dames CLuba Leython DC – Merkala Zaanstad 115.30
Zovoc – Compaen15.00
Taurus – Merkala Zaanstad 217.00

Waterpolo

Een mooi weekend voor de Zaanse dames in de Eredivisie. Zateragavond is er eerst de Zaanse derby in Zaandam tussen De Zaan en De Ham. Ook zondag spelen beide ploegen nog een wedstrijd. Van de negen ploegen op het hoogste niveau staat De Zaan 5e en De Ham 8e.

In de Eredivisie voor heren is er alleen programma op zaterdag. De Zaan staat met drie punten los 1e en de Ham mag nog wel wat punten sprokkelen als nummer 11 van de 12 ploegen.

WedstrijdTijd
Eredivisie herenZV de Zaan – Polar Bears16.50
UZSC – ZV de Ham20.30
Eredivisie damesZV de Zaan – ZV de Ham18.20
Dames ZV de Zaan werden deze zomer landskampioen.

Zondag 12 november

Handbal

Blijft de winning streak voor Zaanstreek nog even doorgaan? Dan is het volgende slachtoffer Huissen. Dit weekend spelen de heren weer thuis in sporthal Zaanstad Zuid.

WedstrijdTijd
Heren zaal 2e divisieHV Zaanstreek – Huissen HV12.30

Hockey

De Kraaien heren thuis tegen Catwijck is de nummer 10 met zes punten tegen de nummer 11 die nog puntloos is. Een overwinning kunnen de heren wel gebruiken.

De dames van Kraaien hebben tien punten en staan keurig 6e. Drie punten zouden mooi zijn maar geen vanzelfsprekendheid. Ze gaan op bezoek bij de koploper in Noord-Holland noord.

WedstrijdTijd
3e klasse herenKraaien – Catwijck14.45
4e klasse damesHeerhugowaard – Kraaien12.45

Rugby

Zaandijk kent een geweldige start van het seizoen en staat derde. Ook zondag spelen ze weer thuis. De nummer 5 uit de 2e klasse komt voor de punten.

WedstrijdTijd
2e klasse noord (H)Zaandijk – Cas RC214.00

In de Warming up, de vooruitblik op het Zaanse sportweekend, op de Orkaan podcast deze week een interview met Zaandijk coach Walter van Ling over de nu 10 jaar oude vereniging en de goede start van het seizoen.

Waterpolo

Ook zondag nog een speelronde voor de dames van ZV de Zaan en De Ham die dan net de derby achter de afgedroogde rug hebben.

WedstrijdTijd
Eredivisie damesZVL 1886 – ZV de Zaan14.30
GZC Donk – ZV de Ham16.30

Woensdag 15 november

Waterpolo

Midweeks staat er nog een wedstrijd op de agenda in de Eredivisie waterpolo.

WedstrijdTijd
Eredivisie herenKNZB – ZV de Ham20.30

Door Edwin Kleiss.