Lokale sport kan zich ook best aan de andere kant van Europa afspelen. Zo speelden de waterpolo dames van de Zaan dit weekend in Athene voor de Euro cup. Daar werden de eerste punten in de poule behaald.

Dat was niet het enige dat anders was dan anders. Rugby Zaandijk speelde voor de verandering op zaterdag, Zaanstad volleybalde in de beker in plaats van voor de competitie en in het handbal zagen we de dames in actie en bleven de heren een weekje van het veld.

Dit zijn de sportuitslagen van 21 en 22 oktober.

Zaterdag 21 oktober

Rugby

Bij uitzondering speelde Zaandijk op zaterdagmiddag. Dat zal te maken hebben met de vereniging waar ze op bezoek gaan. In Spakenburg speelt men niet op zondag. Voor het eerste dit seizoen werd er verloren. Na vier wedstrijden zijn er drie gewonnen en eentje verloren. Daarmee staan de zaankanters 3e.

WedstrijdUitslag
2e klasse noord (H)RC Spakenburg – Zaandijk49-26

Volleybal

Deze week werd alleen gespeeld in de beker voor heren. Daar troffen de heren van Zaanstad Irene uit Bilthoven.

WedstrijdUitslag
Nationale beker 2e rondeMerkala Zaanstad – Irene3-1

Waterpolo

De dames van ZV de Zaan reisden af naar Athene voor de tweede wedstrijd in de poule van de Euro cup. Daar troffen ze Glyfada, de club die is vernoemd naar het sjieke stadsdeel van de Griekse hoofdstad waar de ploeg thuiswedstrijden speelt.

Beide ploegen verloren hun eerste duel in deze poule waarin ook Padova (Italië) en Lille (Frankrijk) zitten. De Zaan won en heeft de eerste punten in de poule binnen. Tussenstanden waren 1-3, 1-1, 5-1, 1-4.

Zaterdag 4 november speelt de Zaan voor het eerst Europees ’thuis’ in het Sloterparkbad in Amsterdam. De tegenstander dan is LUC uit het Franse Lille.

WedstrijdUitslag
Eredivisie herenZPB Barendrecht – ZV de Zaan10-17
ZPC Amersfoort – ZV de Ham16-9
Euro Cup damesGlyfada – ZV de Zaan8-9
ZV de Zaan dames 1 op Europees avontuur

Zondag 22 oktober

Handbal

Deze week was er geen handbal bij de heren maar alle ogen waren gericht op de dames van HV Zaanstreek. Zij begonnen het seizoen in de zaal met een uitwedstrijd in Bunnik. De winning mood van de heren heeft de dames geïnspireerd want er werd gewonnen.

WedstrijdUitslag
Dames zaalCeleritas – HV Zaanstreek10-25

Door Edwin Kleiss.