Wie een rustig fietstochtje wilde maken door de Enge Wormer zaterdag kwam een skeelerfeest tegen. De omloop werd er gehouden.

Niet alleen tussen de velden in Wormerland was het feest, ook op het honkbalveld. Voor het eerst in een hele tijd konden we op de sportredactie weer twee overwinningen voor de Zaanse clubs noteren in een weekend.

Dit zijn de sportuislagen van 8 en 9 juli.

Zaterdag 8 juli

Honkbal

In Assendelft stond een duel op het programma tussen de Zaanse tijgers van Cromtigers en bezoekende tijgers uit Enschede. Het werd een spannend duel dat punten opleverde voor de thuisploeg. Met deze zevende overwinning staat de ploeg van coach Just van Heems ook op plek 7 in de competitie. Volgende week is er nog een wedstrijd voor de korte zomerstop.

WedstrijdUitslag
2e klasse B herenCromtigers – Tex Town Tigers9-8
Selectie Cromtigers 2023

Skeeleren:

Zaterdag werd de omloop van de Enge Wormer verreden. Het werd een skeelerfeest met naast een parcours voor volwassenen ook een jeugdwedstrijd. Dick Beets van de organisatie schrijft ons:

‘Het is heel goed gegaan. De flesjes water waren snel op door de warmte maar de sponzen in bakken water brachten veel soelaas. Op Facebook ‘ Omloopvandeengewormer zijn loeiveel foto’s te vinden. Van Thijs van Tol o.a. ‘

Hierbij een paar mooie foto’s van de dag in Wormerland. Meer foto’s zijn te vinden op de Facebook pagina van het evenement.

Wethouder van sport in Wormerland Rick Ossendorp viert mee met de winnaars in de jeugdwedstrijd.
Het peloton tijdens de omloop. (Foto: Thijs van Tol)
Het was tropisch warm dus drinken was essentieel. (Foto: Thijs van Tol)

Zondag 9 juli

Honkbal

De Odiz Frogs gingen op bezoek in Almere. Daar troffen ze middenmoter BSC en het ging geweldig. Nog voor het onweer losbarstte waren de Zaankanters klaar met de tegenstander in 7 innings.

Coach Eric Stans schrijft ons:

‘Vanaf de 1e inning regende het honkslagen! Eindelijk valt alles goed zo voor de zomerstop, verdedigend ijzersterk en met 25 honkslagen in 7 innings werd Almere helemaal stuk gespeeld. Randy v/d Aa gooide een fantastische wedstrijd, de twee Homeruns die hij tegen kreeg deden ons geen pijn en er werd solide naar de overwinning gespeeld.

We gaan lekker de zomerstop in zo, eindelijk is er uitgekomen wat er in dit team zit. Dit moeten we vasthouden.’

Dat zijn positieve berichten. Wellicht kan in het vervolg van de competitie de weg omhoog gevonden worden.

WedstrijdUitslag
4e klasse B herenBSC Almere – Odiz Frogs7-23

Door Edwin Kleiss (De Orkaan). Skeeler-foto’s van Facebook Omloopvandeengewormer (o.a. Thijs van Tol)