We hadden het even gemist. Wat niet zo gek is, het Zaans Stadsblad (pardon: Nieuwsblad Zaanstad) wordt hier maar zelden bezorgd, maar het heet dus nu anders: Nieuwsblad Zaanstad. We checkten de website en zagen dat deze verandering al bijna een maand geleden werd doorgevoerd.

Het aantal verdwenen huis-aan-huis-titels begint te groeien: Week in – Week uit, Zaanse Gezinsbode, Zaanvizier, Onze Krant, het Zondagochtendblad, De Zaankanter, De Krommenieër, Zaanstreek op Zondag (zelfs De Typhoon werd tot 1976 elke donderdag huis-aan-huis bezorgd). Het Stadsblad is natuurlijk niet echt weg maar heeft alleen een andere titel.

We bladerden en stuitten op pagina 37 op iets wonderlijks. Daar werden niet alleen tips tegen gladheid en over houtstoken gegeven (half mei!), er stond ook een verslag in van een ‘gisteravond’ gehouden benefiet-concert voor de aardbevingsslachtoffers in Turkije (wij weten toevallig dat dat concert op 19 februari was). Ook kan je energiesteun aanvragen volgens uitgever Rodi (die regeling liep begin deze maand af) en worden wegwerkzaamheden in maart en april aangekondigd. En een nieuwtje: “Verkiezingen staan voor de deur!” (op 15 maart).

De titel is vernieuwd, de inhoud veroud.

Met dank aan Jan Leguijt