Stadsblad werd Nieuwsblad (en gaat terug in de tijd)

We hadden het even gemist. Wat niet zo gek is, het Zaans Stadsblad (pardon: Nieuwsblad Zaanstad) wordt hier maar zelden bezorgd, maar het heet dus nu anders: Nieuwsblad Zaanstad. We checkten de website en zagen dat deze verandering al bijna een maand geleden werd doorgevoerd.

Het aantal verdwenen huis-aan-huis-titels begint te groeien: Week in – Week uit, Zaanse Gezinsbode, Zaanvizier, Onze Krant, het Zondagochtendblad, De Zaankanter, De Krommenieër, Zaanstreek op Zondag (zelfs De Typhoon werd tot 1976 elke donderdag huis-aan-huis bezorgd). Het Stadsblad is natuurlijk niet echt weg maar heeft alleen een andere titel.

We bladerden en stuitten op pagina 37 op iets wonderlijks. Daar werden niet alleen tips tegen gladheid en over houtstoken gegeven (half mei!), er stond ook een verslag in van een ‘gisteravond’ gehouden benefiet-concert voor de aardbevingsslachtoffers in Turkije (wij weten toevallig dat dat concert op 19 februari was). Ook kan je energiesteun aanvragen volgens uitgever Rodi (die regeling liep begin deze maand af) en worden wegwerkzaamheden in maart en april aangekondigd. En een nieuwtje: “Verkiezingen staan voor de deur!” (op 15 maart).

De titel is vernieuwd, de inhoud veroud.

Met dank aan Jan Leguijt

Deel dit artikel:

6 reacties

 • hans van rheenen

  … ook geen doorkomen om de weer-niet-ontvangen krant te reclameren.

  Steeds weer meldde zich de medewerker 404 en gaf aan dat de gezochte pagina niet bestaat.

  Ook op het gemeentehuis ontvangen ze géén exemplaren van Rodi om toe te kunnen voegen aan al die andere ophaal-
  drukwerken in de grote hal.

  De gemeente adverteert in dat blad en de burger betaalt hiervoor.

 • Rienk Spiekstra

  Nog even los van de gekke tekst op de gemeentelijke pagina deze week. In de hal van het gemeentehuis liggen stapels van Nieuwsblad op donderdag. Dus ophaaldrukwerk is er in dit geval wel.

 • hans van rheenen

  De redactie ontkende dat er überhaupt afhaalpunten zijn en in het gemeentehuis al helemaal niet.

  Twee medewerkers van de redactie … ! CHAOS alom.

 • Jeroen de vries

  Ik heb 12 jaar op de dodonaeusstraat gewoond en heb daarvan de laatste 6 jaar nooit meer een krant gehad. Ik woon nu in het kalf op de kolonelsdiep ik woon hier een paar weken en ook hier heb ik die krant nog niet ontvangen. Ik vind het echt schandalig. En ik heb geen zin om iedere week naar het gemeentehuis te gaan waar ze wel liggen.

 • Bert Versteeg

  Ook bij ons in Westerkoog hebben we al een paar jaar geen Stadsblad meer ontvangen.
  Vooral de gemeentelijke pagina is belangrijk want er staan voorgenomen vergunningaanvragen in waarop je na, ik meen, 6 weken na publicatie bezwaar kunt maken.
  Ze kunnen beter stoppen met de papieren versie, die dingen moeten ook bezorgd worden, en een internet versie maken of de gemeentelijke berichten op een goed gelezen Zaanse Internetkrant zoals de Orkaan plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *