Zaans Stadsblad niet ‘huis-aan-huis’ gelezen

Vergeleken met 2,5 jaar geleden heeft de enig overgebleven huis-aan-huiskrant in Zaanstad, het Zaans Stadsblad, veel lezers verloren.

In februari 2019 werd het Zaans Stadsblad door 51 procent van de inwoners van Zaanstad en Wormerland gelezen, dat is nu gedaald tot ruim 32 procent (inwoners van 13 jaar en ouder).

Het aantal lezers daalde van zo’n 66.000 naar 49.000 volgens onderzoek van NOM.

Begin 2019 waren er nog drie andere huis-aan-huisbladen: De Zaankanter, De Krommenieër en Zaanstreek op Zondag. De eerste twee gingen ten onder in het faillissement van de Noordhollandse BDU-tak, Zaanstreek op Zondag werd geïntegreerd in het Stadsblad door uitgever Rodi. Het Zondagochtendblad verdween al in 2015.

In Oostzaan en Landsmeer verschijnt het Kompas, deze krant bereikt 64 procent van de inwoners van die gemeenten.

Huis-aan-huisbladen worden niet echt huis-aan-huis verspreid. Bij huishoudens met een Nee/Nee-sticker komen ze niet terwijl er soms ook bezorgproblemen zijn. En als ze wel worden bezorgd, worden ze niet altijd gelezen.

Deel dit artikel:

14 reacties op Zaans Stadsblad niet ‘huis-aan-huis’ gelezen

 1. Jolanda Schouten schreef:

  Ik ontvang het Stadsblad al zeker 2 jaar niet meer in de bus (heb geen NEE sticker). Dacht dan ook dat het blad ter ziele was gegaan. Maar tot mijn verbazing zag ik ze laatst liggen in de bibliotheek en heb er toen maar eentje meegenomen. Het zou mooi zijn als de bezorging in de JH Dunantstraat in Krommenie weer op gang komt!

 2. Corine Gorter schreef:

  Ik lees het blad ook niet altijd, maar ik gun de kinderen uit mijn wijk een extra zakcentje met het bezorgen.

  • Marcel boon schreef:

   ze vangen per wijk hoor, niet per huis.
   maar goed ookal zit er een nee/nee sticker op de brievenbus, de bezorger krijgt dat krantje ook gewoon geleverd.

   • Carla van Rooijen schreef:

    Tot mijn stomme verbazing floepte vorige week het Stadsblad in mijn bus. Heb de verzorgster direct gevraagd of hij deze week ook weer komt. Ik wacht het af. Heb hem bijna 2 jaar gemist.

 3. Erik Schouten schreef:

  In de Havenbuurt is het krantje ook jaren niet bezorgt maar nu loopt er een man met hoedje de ronde door de wijk en wordt hij keurig elke week bezorgt ik lees vooral het gemeente nieuws!

 4. Cees Rink schreef:

  Op de larixstraat in wormerveer word de krant al maanden niet bezorgd!

 5. Fred Blijestein schreef:

  Nou ja, laat ik maar een tegen geluid geven. Op de Heiligeweg in Krommenie wordt het blad sinds jaar en dag bezorgd.

 6. Jelga Biesheuvel schreef:

  Hier aan de Westzanerdijk/Overtoom wordt het ook niet bezorgd. Jammer!

 7. Bas Sommeijer schreef:

  Op de hoge horn Zaandam wordt hij meer niet dan wel bezorgd. Meld je dit bij gemeente en Rodi dan krijg je hem enkele weken dubbel en dan maanden weer niet. Ik meld niet meer, teveel gedoe, terwijl ik hem wel graag wil lezen.

 8. Didier Hennequin schreef:

  Als ze het percentage lezers op willen krikken moeten ze ervoor zorgen dat het krantje overal bezorgd wordt. Mijn straat lijkt sinds een paar maanden ook een blinde vlek. Ik heb het vermoeden dat het te maken heeft met de hoogte van het bezorgloon.

 9. Marjan Emmerig schreef:

  Wij ontvangen het krantje al een paar jaar niet. Als je een klacht instuurt krijg je het weer 1 of 2 keer en dan is het weer over.

 10. adri Kuiper schreef:

  Ook wij krijgen te pas en on te pas dat blaadje nog ingegooid, ook wij hebben geen NEE sticker, de bezorger (wie dan ook) hoeft straks niet met de nieuwsjaarkaartjes aan de deur te komen voor een fooi, wij wonen in de Rosmolenwijk

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.