Zaans Stadsblad niet ‘huis-aan-huis’ gelezen

Vergeleken met 2,5 jaar geleden heeft de enig overgebleven huis-aan-huiskrant in Zaanstad, het Zaans Stadsblad, veel lezers verloren.

In februari 2019 werd het Zaans Stadsblad door 51 procent van de inwoners van Zaanstad en Wormerland gelezen, dat is nu gedaald tot ruim 32 procent (inwoners van 13 jaar en ouder).

Het aantal lezers daalde van zo’n 66.000 naar 49.000 volgens onderzoek van NOM.

Begin 2019 waren er nog drie andere huis-aan-huisbladen: De Zaankanter, De Krommenieër en Zaanstreek op Zondag. De eerste twee gingen ten onder in het faillissement van de Noordhollandse BDU-tak, Zaanstreek op Zondag werd geïntegreerd in het Stadsblad door uitgever Rodi. Het Zondagochtendblad verdween al in 2015.

In Oostzaan en Landsmeer verschijnt het Kompas, deze krant bereikt 64 procent van de inwoners van die gemeenten.

Huis-aan-huisbladen worden niet echt huis-aan-huis verspreid. Bij huishoudens met een Nee/Nee-sticker komen ze niet terwijl er soms ook bezorgproblemen zijn. En als ze wel worden bezorgd, worden ze niet altijd gelezen.

Deel dit artikel:

16 reacties

 • Jolanda Schouten

  Ik ontvang het Stadsblad al zeker 2 jaar niet meer in de bus (heb geen NEE sticker). Dacht dan ook dat het blad ter ziele was gegaan. Maar tot mijn verbazing zag ik ze laatst liggen in de bibliotheek en heb er toen maar eentje meegenomen. Het zou mooi zijn als de bezorging in de JH Dunantstraat in Krommenie weer op gang komt!

 • Corine Gorter

  Ik lees het blad ook niet altijd, maar ik gun de kinderen uit mijn wijk een extra zakcentje met het bezorgen.

  • Marcel boon

   ze vangen per wijk hoor, niet per huis.
   maar goed ookal zit er een nee/nee sticker op de brievenbus, de bezorger krijgt dat krantje ook gewoon geleverd.

   • Carla van Rooijen

    Tot mijn stomme verbazing floepte vorige week het Stadsblad in mijn bus. Heb de verzorgster direct gevraagd of hij deze week ook weer komt. Ik wacht het af. Heb hem bijna 2 jaar gemist.

 • Erik Schouten

  In de Havenbuurt is het krantje ook jaren niet bezorgt maar nu loopt er een man met hoedje de ronde door de wijk en wordt hij keurig elke week bezorgt ik lees vooral het gemeente nieuws!

 • Cees Rink

  Op de larixstraat in wormerveer word de krant al maanden niet bezorgd!

 • Fred Blijestein

  Nou ja, laat ik maar een tegen geluid geven. Op de Heiligeweg in Krommenie wordt het blad sinds jaar en dag bezorgd.

 • Jelga Biesheuvel

  Hier aan de Westzanerdijk/Overtoom wordt het ook niet bezorgd. Jammer!

 • Bas Sommeijer

  Op de hoge horn Zaandam wordt hij meer niet dan wel bezorgd. Meld je dit bij gemeente en Rodi dan krijg je hem enkele weken dubbel en dan maanden weer niet. Ik meld niet meer, teveel gedoe, terwijl ik hem wel graag wil lezen.

 • Didier Hennequin

  Als ze het percentage lezers op willen krikken moeten ze ervoor zorgen dat het krantje overal bezorgd wordt. Mijn straat lijkt sinds een paar maanden ook een blinde vlek. Ik heb het vermoeden dat het te maken heeft met de hoogte van het bezorgloon.

 • Marjan Emmerig

  Wij ontvangen het krantje al een paar jaar niet. Als je een klacht instuurt krijg je het weer 1 of 2 keer en dan is het weer over.

 • adri Kuiper

  Ook wij krijgen te pas en on te pas dat blaadje nog ingegooid, ook wij hebben geen NEE sticker, de bezorger (wie dan ook) hoeft straks niet met de nieuwsjaarkaartjes aan de deur te komen voor een fooi, wij wonen in de Rosmolenwijk

 • G.P. Hartog

  Ook bij ons in de seniorenflat in Zaandam oost wordt het krantje meer niet dan wel bezorgd. Ik heb geen sticker op de brievenbus, maar dat maakt niets uit, want medebewoners die wel een sticker hebben, krijgen hem ook niet.
  Maar wel glashard dit jaar voor een fooi komen, evenals vorig jaar.
  Volgens de begeleidende moeder wordt elke week het krantje stipt zaterdagmorgen bezorgd, dus gelogen wordt er ook nog.

 • Gerrit Vinke

  https://www.rodi.nl/zaanstad

  Als ik hem niet ontvang dan is de mogelijkheid van het internet er nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *