Stadsstrand Kanaal Noord: groots uitzicht (en verboden te zwemmen)

Dankzij de vele borden op bedrijventerrein Zuiderhout konden we het vinden: Stadsstrand Kanaal Noord, de nieuwe hipster-hotspot aan het Noordzeekanaal die vorige week open ging.

Gevestigd in de North Sea Venue, dus voor regelmatige bezoekers van Wasteland geen onbekende plek. Maar de Orkaan slaat wel eens een editie over, dus voor ons was het even zoeken.

De ingang is naast de milieustraat aan de Symon Spiersweg. En wie door een serie containers (onder) wandelt staat plots oog in oog met een weids uitzicht op het Noordzeekanaal. En dat niet alleen: je kan er eten en drinken in het restaurant of in de bar of loungen in de zitjes aan het water of in het gras. Wij deden het laatste.

En dit is dus het uitzicht (klik op de foto, dan wordt die twee keer zo groot).

En dit zie je als je je omdraait. North Sea Venue werkt voor het eetwerk samen met Catering van het Land dat wordt gerund door twee koks die zijn opgeleid bij Jamie Oliver. (klikken voor vergroting)

De Noordzeekanaalkant is het meest spectaculair. Soms komt er een containerbootje voorbij.

Of je buurman in een roeibootje.

Op het stadsstrand is alleen in de speeltuin (handig voor de hipster-kids!) zand te bekennen. Niet aan de waterkant. En zwemmen is dus verboden (!!!).

Naast de ingang herinnert deze Arend nog aan het Bruynzeel-verleden (Bruynzeel was oorspronkelijk een stoomtimmerfabriek die begon in de Rotterdamse molen De Arend. De molen brandde af in 1919. De Bruynzeel-fabriek in Zaandam opende in 1920. De arend bleef het beeldmerk van Bruynzeel).

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Ernst Debets

    Vooral op Woensdagavond en Zondagochtend komen veel van die roeibootjes langs. (Zwemmen doen we daarna wel op een plaats waar het wel kan: aan de Havenstraat šŸ™‚

  • Eric

    Koks opgeleid door James Oliver…. Het Oliver restaurant Fifteen in Amsterdam is onlangs nog failliet gegaan, en ze hadden ook last van een muizenplaag…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *