Stan Baltus Uitblinker van het Jaar 2023! 🎥 📸

Elk jaar worden er studenten van het ROC Regio College uitgekozen die volgens de docenten uitblinken. Zij dingen mee naar de titel ‘Uitblinker van het Jaar! Gisteren werden de uitblinkers in het zonnetje gezet tijdens een mooi gala in het Zaantheater.

Orkaankracht Bas Sommeijer was erbij. Zij bracht verslag uit:

Het is kwart voor acht. We zitten buiten op een muurtje bij het Zaantheater te kijken naar de mensen die naar binnen gaan. Iedereen is mooi. Vrouwen hebben galakleding aan en mannen dragen nette pakken. 

Bij binnenkomst wordt de eerste prijs uitgereikt aan het service onderwijs team. Matty, de leidinggevende, weet nog niet wat ze gewonnen hebben, maar dat is ook niet zo belangrijk. De waardering is het belangrijkste.

Vlak voor we de zaal in gaan krijgen we een stemkastje in ons handen gedrukt. We hebben dus een belangrijke taak.

Een catchy muziekje begint en de leerlingen van de dansschool van Juvat geven een voorstelling. 

Juvat Westendorp is de presentator van de avond. 

De 12 leerlingen die zijn genomineerd voor de beste student van het jaar van het Regio College gaan allemaal op de banken zitten. Ze hebben hun fans meegenomen. Klasgenoten, ouders, vrienden en vriendinnen, allemaal om hen te supporten. Er is zelfs een spandoek ter aanmoediging voor Amy.

Daarna komen de juryleden binnen. 

 • Liesbeth Groeneveld, teammanager passend onderwijs
 • Edward Gils, straatvoetballer en kunstenaar (Founder van Streetkings)
 • En Mitchel, oud winnaar, student van het jaar 5 jaar geleden

De eerste drie genomineerden komen naar voren. Ahmed draagt traditionele roodbruine Marokkaanse kleding, Florina een kanten witte jurk en Jamie komt erachter dat zijn t-shirt en spijkerbroek iets uit de toon valt. Toch staan ze er alledrie zelfverzekerd op het podium. De filmpjes die van ieder worden getoond beginnen leuk, allemaal met een blooper om daarna door te gaan naar het verhaal. Juvat merkt op dat als er een prijs te winnen zou zijn voor het beste Amsterdamse accent Jamie die zeker zou winnen.

We maken kennis met meer genomineerden: Twan (hij wil graag de communicatie verbeteren tussen de mensen), Amy die een lange weg aflegde om hier te komen, Reigi die pas anderhalf in Nederland is en zich verontschuldigd voor zijn Nederlands… Eelke die 40 jaar in de horeca werkte maar in coronatijd zijn hart ging volgen, Sarah die veel steun kreeg van haar vader, Stan met zijn mooie koppie blonde houtkrullen, Jemmely in een prachtige roze jurk, Michael met de zorg voor zijn zoontje en ook de wijze Zefaniële.

Tussendoor mogen we Raven (heee, hooooo, heeee, hooo) en leert Juvat ons tellen. 1 is 1 hand omhoog, 2 is 2 handen omhoog, 0 is handen omlaag.

Innovatieprijs

Voor de innovatieprijs kwamen zes finalisten in aanmerking. Hackaton won!

 • De Regio College schoolbus
 • Burgerschap De regio college tour
 • Business school project beroepsorientatie
 • digitale tool: over de streep
 • verbonden verband
 • Hackaton (winnaar)

Thomas is de man achter Hackaton. Bij de Hackaton hebben studenten uit de verschillende sectoren (Zorg, ict, bouw en electrotechniek) samengewerkt aan vraagstukken uit de zorg. 

Een van de vraagstukken was voor mensen met dementie. Zij willen altijd naar buiten. De oplossing: haal buiten naar binnen. Een schilderij met schapen en gras hebben ze een knuffelmuur gemaakt. Je ruikt het gras, je hoort de schapen, je voelt de vacht van het schaap. Dit is rustgevend voor mensen met dementie.

Schoolband SAM!

Wat een genot! Alle leden van SAM zitten op het MBO. Twee hebben voor het optreden (de gitarist en de zanger) hun diploma opgehaald. De toetsenist wacht daar nog even mee, die gaat in september zijn diploma ophalen. 

Ze spelen vier nummers. Bij het laatste liedje staat iedereen te swingen.


BPV-bedrijf van het jaar

Stagebedrijven zijn hard nodig. Ook zij worden in het zonnetje gezet, Apotheek Zaanzorg wordt als beste beoordeeld. Dit waren de genomineerden:

 • Linden IT
  ze worden support medewerker
 • Apotheek Zaanzorg BPV van het jaar
  (Mike ) 
 • Evean nieuw Groenland
 • DTevents

De Uitblinker 2023

En tot slot waar het allemaal om draait. Wie is De Uitblinker van 2023?

Stan Baltus! Het is Stan! De jongen met de krullen en op de klompen! Hij doet de opleiding Technicus Hout & Restauratie. Stan is van jongs af aan verliefd op molens. Toen hij zes was zag hij een molen zonder wieken. Daarover heeft hij zich ontfermd en hij is nu bezig deze te restaureren. En let op hij is pas 16!

Daarna nog een DJ met muziek maar iedereen ging snel naar huis toe.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *