Opleidingen ROC Regio College Zaandam “zwak” en “zeer zwak”

De opleding tot “Verkoper reizen” aan het ROC Regio College in Zaandam is volgens de Onderwijsinspectie zeer zwak: de “kwaliteit van het onderwijs- proces is onvoldoende en het niveau van de opbrengsten is onvoldoende.”

De opleidingen voor Chauffeur, Onderwijsassistent en Reisverkoper hebben daarnaast een “hoog tot zeer hoog risico voor de examenkwaliteit”.

Ook twee opleidingen in de vestiging Purmerend krijgen de kwalificatie zwak, en er zijn grote twijfels over de diploma’s die de studenten hebben gekregen:

“Bij alle vijf opleidingen is de examenkwaliteit onvoldoende. Dit wordt veroorzaakt doordat de examencommissie haar verantwoordelijkheid niet waarmaakt.” “de examendossiers waren zeer onvolledig. Hierdoor is niet vast te stellen of studenten op de juiste gronden zijn gediplomeerd. “

De conclusies van de onderwijsinspectie zijn vernietigend. Niet alleen is de kwaliteit onvoldoende en zijn er twijfels over de diploma’s, ook zijn studenten ontevreden en worden de “wettelijke vereisten” niet nageleefd, en er is een “niet goed functionerend registratiesysteem .”

De opleidingen krijgen te maken met vervolgtoezicht. De inspectie zal ook een onderzoek uitvoeren naar de kwaliteit van de vwo-opleiding (bij het Voorgezet Algemeen Volwassenenonderwijs – Vavo) bij het Regio College.

 

 

roc

Deel dit artikel:

Een reactie

 • m. jansen

  Goed dat De Orkaan de lezers op de hoogte houdt van de kwaliteit van het onderwijs in de Zaanstreek. Zij verdienen echter ook juiste informatie.
  In het artikel hierboven zijn een paar onjuistheden terecht gekomen. Die wil ik graag rechtzetten. De opleiding Financiële beroepen in Purmerend is door de inspectie NIET als zwak bestempeld. Daarnaast is er zeker geen twijfel over de kwaliteit van de diploma’s die de geslaagden de afgelopen jaren hebben gekregen. Integendeel, geslaagden zijn succesvol in het HBO of hebben werk in de financiële wereld.
  Mocht u twijfel hebben over mijn informatie dan raad ik u aan om op de site van de onderwijsinspectie het rapport over deze opleiding te lezen.
  U bent ook van harte welkom tijdens een open dag.

  M. Jansen
  Docent Financiële beroepen (Purmerend)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *