Station Zaandijk Zaanse Schans: nieuwe fietsgleuven

De trappen bij station Zaandijk Zaanse Schans zijn gerestaureerd. Een strakke trap met rode leuning voor grote en kleine reizigers en een ‘luie’ fietstrap met fietsgleuf (fietsgoot? fietssleuf?). Recent geplaatst.

We schreven al vaker over het geplaagde station dat maar niet het visitekaartje van de route naar de Zaanse Schans wil worden.

Onlangs werd ook de lift weer in werking genomen (en die haperde al snel maar nu doet-ie het weer volgens ingewijden). Een nu dus ook de trappen. We hebben er vertrouwen in.

Lees hier alles over station Zaandijk Zaanse Schans.

Door Piet Bakker (De Orkaan), foto Petra Hoogkamer.

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Rens Kamminga

  Ik weet niet, ik vind ‘fietsgleuven’ toch een beetje sexistisch klinken 🤭 . ‘Geleiderail voor rijwielen’ klinkt toch veel mooier? 🤔

 • Ik denk dat de ontwerper van de rijwiel geleider goot nooit met een volle fietstas hier gebruik van heeft gemaakt. Het rijwiel moet enorm schuin gehouden worden om te voorkomen dat de tas tegen de muur schuurt. Zelf neem ik de trap en til de fiets gedurende die 15 treden gewoon op.
  De lift neem ik niet (vaak buiten werking of het stinkt)

 • Elke dag komen honderden touristen hier aan. Een bord windmolens, Windmills, Windmühlen met een leuke molen erop en een grote pijl is te veel gevraagd, wel een onzichtbaar graffitibeklad duur kunstwerk. Het hele station maakt een armzalige indruk, heeft de allure van een plattelandsstationnetje op de Balkan.

 • Corine Gorter

  Fijn dat er weer fietsgleuven/-goten zijn.
  Wat mist is een informatieloket voor toeristen inclusief toilet nabij het station. Nu doen zij hun behoefte soms onderweg in de struiken of komen met hoge nood op de Schans aan waar het toilet pas ergens halverwege zit. De ontvangst van toeristen is echt minimaal. Dat verwacht je niet in een ontwikkeld land als Nederland. Het is allemaal wel erg zuunigjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *