Steigers weg bij Jan Dekker

Het voormalige kantoorgebouw van Jan Dekker aan het Plein 13-1 in Wormerveer is uit de steigers.

In het gemeentelijk monument komen acht appartementen op de bovenverdiepingen, Zaannotarissen gaat haar kantoren op de begane grond inrichten.

Het kantoor van Zaannotarissen aan de Zaanweg gaat dicht, de vestigingen in Assendelft (watertoren) en in Zaandam (Provincialeweg) blijven open.

Rik Jacobs van Zaannotarissen zegt dat voor het eind van dit jaar de appartementen en het kantoor klaar zijn. De bouw heeft ook lange tijd stil gelegen vanwege de eisen van de afdeling van de gemeente Zaanstad die over de monumenten gaat. Die kwam steeds met nieuwe eisen: “nu moest er weer een damwandspanningsrapport gemaakt worden vanwege de isolatie”. Dat wordt alleen ‘ambtshalve’ getoetst (dus of het is ingeleverd) en niet inhoudelijk, “weer een paar duizend euro, maar dat doe je dan maar”.

In 2017 werd het pand gemeentelijk monument. “Het kantoor van Jan Dekker is in 1916 gebouwd als kantoor voor fabriekscomplex zeepziederij ‘De Adelaar’ en heeft een rijk interieur dat nog grotendeels aanwezig is.”

(O ja, kunnen we deze keer verschoond blijven van ‘waar blijft de sociale woningbouw?’, ‘zeker weer geen sociale huur’ en andere voorspelbare reacties.)

Deel dit artikel:

5 reacties op Steigers weg bij Jan Dekker

 1. Erik schaft schreef:

  Graag dan foto’s van dat rijke interieur

 2. E van Aalst schreef:

  Ik woon er bijna naast maar voor het einde van het jaar gaat niet lukken, er gebeurt niet meer daar en er naast zouden er twee appartement gebouwen komen , dat zie ik ook nog niet gebeuren

 3. Anton Keijsers schreef:

  Wat fijn dat onderschrift bij de foto. Positief.

 4. Irene Groot schreef:

  Prachtig gebouw en mooi gerenoveerd. Graag zouden wij willen weten wie de appartementen in de verkoop of verhuur heeft.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *