Stem op het Zaanse boekenkastje!

Een bescheiden kunstwerkje dat al 25 jaar geen schijnwerper vraagt, maar geschiedenis fluistert voor wie wil horen. 

Het staat er inmiddels 25 jaar en het is ontworpen door Helen Frik. Het boekenkastje toont werk van schrijfster Carry van Bruggen (1881-1932), schrijfster van onder meer de verhalenbundel ‘Het huisje aan de sloot’ waarin ze herinneringen ophaalt aan haar jeugd in Zaandam. 

Radio 4 organiseert de verkiezing van het favoriete kunstwerk in de Nederlandse openbare ruimte. 

Wij hadden het gemist, maar Orkaan-lezer Ans Pieper niet. Zij nomineerde het boekenkastje van Carry van Bruggen dat aan de Vaart straat bij de Wilhelmina Druckerstraat in Zaandam. 

Ans mailde ons: 

‘Ik heb het beeld Het boekenkastje van Carry van Bruggen wat aan de Vaart in Zaandam staat genomineerd voor de actie van Radio4 voor het mooiste Buitenkunstwerk. Deze week is West aan de beurt en kun je stemmen. Misschien kunnen jullie er ook aandacht aan besteden. Het is juist een klein en onopvallend beeld. Daarom.’ 

Iedereen kan erop stemmen en wij deden dat zojuist ook omdat we vinden dat een schijnwerper, al is het maar voor even, op zijn plek is. 

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Finy Schreuder

    Voorheen liep ik er gewoon voorbij denkend ” wat een leuk beeldje” , tot ik het eens van dichtbij ging bekijken en zag wat het voorstelde en voor wie. Ik was direct verkocht en hoop nu dat meer mensen er eens bij stil staan.
    Kort gezegd een mooi, belangrijk en lief beeldje, wat ook nog eens in het zicht van het voormalige huis van meester Joh. Kievit staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *