Stutten in fietsenstalling De Droogschuur na drie jaar weg

Na drie jaar stutten wordt fietsenstalling De Droogschuur dan eindelijk gerepareerd. Een deel van de tweede verdieping wordt opnieuw ondersteund. Vandaag begonnen de werkzaamheden.

Alleen het deel van de stalling dat aangepakt wordt is nu niet toegankelijk. Zowel op de bovenste als op de onderste lagen kunnen gewoon fietsen worden gestald. Maar doorrijden door de hele stalling is er even niet bij.

Al voordat de stalling open ging, was duidelijk dat er een ‘omissie’ in de constructie zat waarvan de aannemer en de opdrachtgevers (Zaanstad, NS, Prorail) elkaar de schuld gaven. De lange juridische strijd heeft ervoor gezorgd dat het tot nu duurde voordat de reparatie wordt uitgevoerd. Over de verdeling van de kosten zou inmiddels een bindende afspraak zijn maar Zaanstad heeft die nog niet openbaar gemaakt.

De opruimactie die vorige maand werd ingezet in de Droogschuur heeft maar beperkt resultaat gehad. De stalling wordt weer volgezet met fietsen in gangpaden en tegen de hekken, brommers en scooters staan in het bovenste fietsdeel en de eerste fietswrakken zijn ook alweer aangetroffen.

Lees hier ons Droogschuur-dossier.

Door Piet Bakker, foto: De Orkaan.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Ted Groentjes

    Fietsen tegen de hekken, gangpaden en wrakken worden dus duidelijk toegestaan. Er moet handhaving zijn en dat verkeerd gestalde fietsen direct worden verwijderd. Wie zijn fiets terug wil moet dan bv. e.30,- of e.50,- boete betalen. Dan blijft het netjes. Nu er geen actie wordt ondernomen wordt het weer een bende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *