Wij kregen de tip om weer eens te gaan kijken in de Droogschuur. Een lezer meldde ons dat er platen van het plafond vallen. Op zich niet zo spannend – tenzij ze op je hoofd vallen – maar wat wel bijzonder is, is dat de eerste meldingen hiervan al in begin januari gedaan zijn…

In januari sneuvelden de eerste platen, afgelopen maandag de volgende en de volgende laat waarschijnlijk ook niet lang op zich wachten. De meldingen op het Slim Melden systeem van de gemeente Zaanstad ondersteunen dit verhaal. Een van de 7 klachten spreekt zelfs van een “gevaarlijke situatie”.

Nou glipt er wel eens wat doorheen, dat begrijpen wij ook wel. Al helemaal als de melding onder het kopje ‘graffiti’ wordt gemaakt. Wij vragen ons daarom hardop af: onder welke categorie is zo’n melding het meest gepast?

Wat is Slim Melden?

Wanneer straatverlichting niet werkt, speeltuinen beschadigd zijn, of voertuigen onrechtmatig zijn achtergelaten, biedt de gemeente Zaanstad inwoners de mogelijkheid om deze problemen te rapporteren via Slim Melden. Slim Melden stelt inwoners in staat om met behulp van een digitale kaart van Zaanstad specifieke locaties van incidenten aan te duiden, waardoor de gemeente gericht actie kan ondernemen om de openbare ruimte te verbeteren.

Door: Jan Groot, foto’s van Ola Kwiatkowska en Kimberley Kat