Fietsenstalling Droogschuur ingrijpend aangepakt

Fietsenstalling De Droogschuur bij station Zaandam wordt niet alleen gerepareerd maar is ook ingrijpend aangepakt.

Weesfietsen en fietswrakken zijn verwijderd, de stalling is schoongemaakt, lang-parkeerders zijn gestickerd, fout-geparkeerde fietsen in de middenpaden en tegen de hekken zijn weggehaald, vuilnis is opgeruimd en de bovenverdieping is brommer-vrij gemaakt.

In de Droogschuur geldt een maximale parkeerduur van 28 dagen. Brommers en fietsers die langer staan kunnen worden weggehaald. Dat staat ook aangegeven op de stickers die op fietsen zijn aangebracht.

De fietsenstalling ging medio 2020 open maar al snel bleken er problemen bij een van de vloeren. De draagkracht was niet goed berekend waardoor een deel van de stalling niet gebruikt kon worden. Het herstel liet erg lang op zich wachten, aannemer en gemeente gaven elkaar de schuld van het mankement, beloftes om het snel te repareren werden niet nagekomen. Ondertussen verloederde de stalling zienderogen, fietsen en brommers werden lukraak geplaatst, wrakken werden niet verwijderd, het werd een hangplek waar drugs werden gebruikt en ook werden er veel fietsen gestolen.

Niet alles lijkt te zijn opgelost (met name blijft het duister hoe het zit met het camera-toezicht) maar we zagen toch echt dat de stalling recent een metamorfose heeft ondergaan.

Het deel dat is gestut, is nu ook afgezet met hekken ter voorbereiding van de reparatie.
Fietsen zijn verwijderd uit de gangpaden en van de hekken
De ‘illegale’ bromfietsstalling is leeggemaakt
Fietsen – vooral als ze een mankement hebben – worden gestickkerd: na 28 dagen worden ze weggehaald.
Gestickerde fietsen
De waarschuwingsborden
Borden voor de verbouwing (met brommer die daar niet echt mag rijden)

Lees hier ons Droogschuur-dossier.

Helmaal goed gaat het dus nog niet. We kregen een mail van Quincy die vroeg of we een oproep wilden delen over de Stella Livorno Grey van zijn moeder, die op zondag 27 augustus werd gestolen bij de fietsenstalling de Droogschuur tussen 17:30 en 19:50 (daar moeten dus camera-beelden van zijn, maar wie heeft die?).

Door Piet Bakker. Foto’s: De Orkaan. Extra informatie uit de eerder artikelen op De Orkaan.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *