We wachten af: zooitje in Droogschuur…

Drie weken geleden schreven we over de puinhoop bij fietsenstalling De Droogschuur aan de westkant van station Zaandam:

“Fietswrakken liggen schots en scheef door de stalling, weesfietsen kunnen jaren blijven staan, er wordt minstens zo vaak naast of tegen de rekken geparkeerd als erin (of gewoon tegen andere fietsen aan), de doorgangen worden daardoor smal en gevaarlijk – vooral omdat fietsers en scooters ongehinderd door de stalling scheuren. Scooters parkeren op plekken waar dat niet mag.”

Het was de gemeente Zaanstad die verantwoordelijk was voor de fietsenstalling. De woordvoerder van wethouder Gerard Slegers (CDA) reageerde snel”

“We hebben een kijkje genomen en zelf ook vastgesteld dat het er niet overal even netjes uitziet. We gaan dan ook zorgen dat handhaving actie onderneemt op korte termijn.”

De vraag is dan altijd wat ‘korte termijn’ betekent. Wij zagen nauwelijks verandering. Fietsen en brommers staan overal geparkeerd. Twee fietswrakken die daar al maanden (één meer dan een jaar) staan, zijn niet weggehaald en zelfs niet van een sticker voorzien.

Wij wachten af…

Lees ook: Fietsen-puinhoop in Droogschuur

Fietswrak slingert al maanden in de Droogschuur rond (foto De Orkaan)
Fietswrak slingert al ruim een jaar in de Droogschuur rond (foto De Orkaan)
Deel dit artikel:

6 reacties

 • Ted Groentjes

  Is er geen handhaving? Fietswrakken moeten verwijderd worden. Op deze manier blijft het een rommeltje. Ook fout gestalde fietsen moeten weggehaald worden en dat je je fiets met een boete terug kan krijgen.

 • Jan van Prooijen

  van mijn gezin ook al eens een elektrische fiets daar gestolen. Het is lucratiever voor de gemeente om meer scanauto’ s rond te rijden om auto’s te bekeuren van wie het parkeerkaartje net is verlopen..( overigens dus eigen schuld)

 • Hans Dekker

  Het is altijd makkelijk de gemeente de schuld te geven van de deze situatie, maar zijn de gebruikers niet de schuldige?

 • Kick van der Horst

  Wanneer mogen de toppers van Werkom hier orde op zaken komen stellen? Wie pleegt eindelijk het telefoontje naar Prorail ( is toch eigenaar van de Droogschuur?)
  Het fietsenpakhuis is een prachtige veilige plek voor fietsen. Die mensen kunnen dit!

  Is de oplossing nou echt te simpel voor de Zaanse ambtenaren?
  Of zitten er een stelletje sukkels bij Prorail?

  Jan Hamming, doe zelf eens een leuke lobby poging en regel dit. Huppekee!
  Dat gebouw is prachtig, nu de praktische invulling nog.

  • Peter Bos

   Volgens mij staat in het artikel vrij duidelijk dar het om een verantwoordelijkheid van de gemeente gaat en dat de gemeente zich ook verantwoordelijk voelt. Waarom dan ProRail erbij halen?

 • Tim Knol

  de Electrische fiets van onze vriendin (was met een stevige ketting aan rek vastgemaakt) losgesneden en gestolen. Denk dus niet dat die camera’s enige nut hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *