In het eerste weekend na de winterstop stonden er meteen enkele mooie derby’s en belangrijke wedstrijden op het programma. SVA wist daarbij na een spannende voetbal middag de eerste prijs van het seizoen te pakken.

SVA wint 1e periodetitel in de 3e klasse en de zaterdagse klassieker ZCFC – Blauw Wit leverde Blauw Wit broodnodige en felbevochten drie punten op.

3e klasse zaterdag

ZVC’22 kon ook tegen concurrent VVA/Spartaan geen punten pakken en de fusieclub blijft na de 5-2 nederlaag de hekkensluiter in de 3e klasse. OFC (zat) wist juist wel te winnen, het werd 1-2 bij middenmoter HCSC. Ook Fortuna W. (zat) startte de 2e seizoenshelft met een 1-2 zege bij FC Castricum. 

4e klasse zaterdag

In de 4e klasse stonden er 2 derby’s op het programma. Blauw Wit W wist met 2-5 ruim te winnen bij subtopper ZCFC en Sp.Krommenie boekte een belangrijke 3-0 zege op het puntloze RCZ (zat). WSV’30 wist de goede reeks van voor de winterstop voort te zetten. Met een 5-2 overwinning op Wieringermeer stegen zij naar de 5e plek.

ZCFC – Blauw Wit door: Wim Kan

1e klasse zondag 

Assendelft staat in de 2e seizoenshelft voor een zware opgave om (in)directe degradatie te ontlopen. Op bezoek bij nummer 2 AGB, wist de ploeg van Lars Keppel echter na een 0-2 overwinning, weer 3 broodnodige punten bij te schrijven. Fortuna W. boekte een 3-1 overwinning op hekkensluiter FC Uitgeest en staat nu op een 7e plek. 

2e klasse zondag

KFC ging als koploper in de 2e periode de winterstop in en speelde meteen een zware uitwedstrijd bij nummer 3 Westfriezen. Een vrije trap vlak voor tijd zorgde uiteindelijk voor een 3-2 nederlaag. Ook Saenden wist, ondanks een 3-1 voorsprong niet te winnen. JVC ging na een 3-4 zege met de punten naar huis. 

3e klasse zondag

Bij de herstart van de competitie stonden de nummers 1 t/m 4 in de 3e klasse tegenover elkaar. Koploper SVA wist thuis met 3-2 te winnen van Zwanenburg en omdat concurrent VSV met 3-2 verloor bij Hercules Zaandam, pakte de ploeg van Jeroen Beukman de 1e periodetitel. In de derby tussen RCZ en WSV’30, was de ploeg uit Wormer de sterkste. Door de 0-2 overwinning stijgt de ploeg naar een 7e plaats. 

Klik hier voor alle standen in de competities 

Zaterdag 21 januari

Castricum – Fortuna W (zat) 1-2
HCSC – OFC (zat) 1-2
VVA/Spartaan – ZVC’22 5-2 
ZCFC – Blauw Wit W 2-5
WSV’30 (zat) – Wieringermeer 5-2
Sp.Krommenie (zat) – RCZ (zat) 3-0

Zondag 22 januari

TEC – OFC afgelast
Fortuna W – FC Uitgeest 3-1
AGB – Assendelft 0-2
Westfriezen – KFC 3-2
Saenden – JVC 3-4
Hercules Zaandam – VSV 3-2
RCZ – WSV’30 0-2
SVA – Zwanenburg 3-2
TABA – Sp.Krommenie afgelast