Tandartsen Groepspraktijk Westzijde mag eindelijk verhuizen

Na bijna 50 jaar willen de tandartsen, mondhygiënistes en assistentes (m/v) van Tandartsen Groepspraktijk Westzijde naar de overkant van de Westzijde naar de tweede verdieping van de oude Verkadefabriek, schuin tegenover de huidige plek.

Hoewel het nieuwe pand al een tijd klaar is voor gebruik, is de praktijk nog steeds niet verhuisd. Maar nu is er dan toch een vergunning.

De nieuwe Groepspraktijk Westzijde (die de naam dus niet hoeft te veranderen) krijgt op de nieuwe plek twee maal zoveel ruimte als in het statige gebouw Westzijde 79. Juni vorig jaar heeft De Orkaan hier ook al over bericht, maar de verhuizing heeft nog steeds niet plaatsgevonden. Volgens de oorspronkelijke planning had de verhuizing al ruim een jaar geleden moeten zijn afgerond. Later werd het uitgesteld naar september van 2022. 

De tandartspraktijk huurt de ruimte in de voormalige Verkadefabriek van Van Nek Vastgoed. Het is de verantwoordelijkheid van de eigenaar om bijvoorbeeld vergunningen aan te vragen. De aanvraag van Van Nek was vertraagd omdat nog niet alle benodigde documenten zijn ingediend, zo meldde de woordvoerder van de burgemeester in maart van dit jaar.

Maar nu is de vergunning dan toch verleend:

“Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunning met een reguliere voorbereidingsprocedure hebben verleend: het intern verbouwen van de chocoladefabriek tot zorgfunctie (2e verdieping) op de locatie Zaandam perceel (ZDM01) H 6414.”

(De verbouwing is overigens allang afgerond.)

Wanneer de Groepspraktijk daadwerkelijk verhuist is nog onbekend. Zodra ze dat weten laten ze het weten aan de Orkaan (en wij weer aan de lezers).

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit kunnen binnen 6 weken, met ingang van de dag ná 19-06-2023 een bezwaarschrift indienen.

Foto: De Orkaan
Foto: De Orkaan
Foto: Chris Krijt (1955)
Foto: Han de Groot (Noord-Hollands Dagblad Krantencollectie)

Door Piet Bakker (m.m.v. Nick Boeske), bronnen: vergunning en contact met de Groepspraktijk, foto’s: De Orkaan en Gemeentearchief (Han de Groot, Chris Krijt).

Deel dit artikel:

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *