Prachtige bloemen, boeken, cactussen, veel snoep, een laan, chocolade en drank! Daar doen we het voor! En natuurlijk voor jou, ja jou! 

Het hele jaar zijn we tien jaar, en daar staan we nu en dan bij stil, maar afgelopen donderdag vierden we feest in De Bullekerk. 

Er waren toespraken en er was muziek van The Stickers en van Leny & Bertie, er was echt Orkaan-bier met Bull-bitterballen, en er was een echte papieren(!) jubileumkrant. Maar het beste was dat er geweldig geinige mensen de storm trotseerden om met ons te toosten. 

Ondanks het feit dat de gehele redactie zich onderdompelde in het feest, konden we er toch nog een impressie uitpersen. We blijven natuurlijk verslaggevers. 

Eerst de inloop (klik of swipe de foto’s van links naar rechts en andersom):

De toespraken:

De papieren krant! ‘Dode bomen’ riep Piet toen Merel voorstelde een echte krant te maken. Gelukkig draaide hij om als een blad aan een (dode) boom. Voor de papieren krant (die wij de komende tijd op verschillende plekken in de Zaanstreek zullen dumpen neerleggen) schreven onder meer de burgemeester en archivaris Frans Hoving een column. Ook interviewden we 10 tienjarigen. Van die 10 waren er zes aanwezig om samen met de burgemeester en Geke van de Kamp (Zij verving de afwezige Frans Hoving van het archief, en was tien jaar geleden getuige van de geboorte van De Orkaan) een eerste exemplaar in ontvangst te nemen:

En, dit stond niet op het programma: het geweldige Orkaan-team verraste Piet en Merel met een echte Orkaanlaan!

En dan… Muziek! Dansen en meer netwerk-gedoe:

Na afloop naar huis met bier en een krant. Hoe mooi kan het leven gaan?

Door: Orkaan-redactie (foto’s van Rens Kamminga, Bas Sommeijer, Fred Wolf, De Orkaan)