Theatermijn hoeft niet naar De Hellema

Zaans Toneel Theatermijn (ZTT) krijgt toch subsidie van Zaanstad ondanks dat ze niet verhuist naar broedplaats De Hellema zoals eerder was overeengekomen.

Een nieuwe plek in De Hellema is ‘niet haalbaar’. Theatermijn is in augustus al verhuisd naar de Cornelis van Uitgeeststraat 2.

De activiteiten van het toneelhuis op de nieuwe plek “passen binnen de Cultuurvisie” volgens B&W waardoor de al toegezegde subsidie alsnog verleend wordt. Wethouder Cultuur Annette Baerveldt:

“Uiteraard vindt het college het jammer dat beide partijen niet tot overeenstemming zijn gekomen. De verhuizing naar De Hellema is echter geen doel op zich. Het doel is uitbreiding van de activiteiten van Theatermijn die bijdragen aan de doelstellingen die de gemeenteraad heeft vastgelegd in de Cultuurvisie.”

In de cultuurbegroting van 2020 is € 300.000 gereserveerd voor de verbouwing en inrichting van het nieuwe onderkomen. Daarnaast is afgesproken om de jaarlijkse subsidie aan ZTT te verhogen met € 100.000 tot een totaal van € 142.000 per jaar voor uitbreiding van haar takenpakket. 

In het pand aan de Cornelis van Uitgeeststraat 2 in Zaandam komen twee studio’s, een theaterzaal voor circa 80 personen en een foyer annex kantoorruimte.

Vergelijk de situatie zoals die nu is met die van hoe het wordt (schuiven).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *