Tijd begint te dringen voor Energyra

Rabo Lease, de belangrijkste schuldeiser van de failliete zonnepanelenfabriek Energyra in Westknollendam, heeft de huur van het bedrijfspand tot 1 december gegarandeerd.

Maar de tijd begint te dringen voor Energyra. De curator zegt nog in gesprek te zijn met potentiële overnamekandidaten, maar bereidt inmiddels ook een onderhandse verkoop van voorraad en inventaris voor.

Als dat niet lukt, wil de curator een veiling organiseren. De schuld van het bedrijf is inmiddels opgelopen tot € 5 miljoen volgens Solarmagazine.

In augustus 2017 kwam het bedrijf in het nieuws omdat ze een grote zonnepanelenfabriek in Zaandam wilden vestigen, wat gezien de overmacht van de Aziatische producenten een gedurfd plan mocht heten. Energyra zou op innovatieve wijze hoogwaardige panelen gaan produceren.

In maart ging Energyra failliet. De curator is sinds april bezig de zaak te verkopen, er zouden zich aanvankelijk 12 gegadigden hebben aangemeld. In augustus werd bekend gemaakt dat er ‘binnen enkele weken’ duidelijkheid zou komen over een eventuele doorstart.

Ons Energyra-dossier.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *